Χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για έργα στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016 07:35
Την αποδοχή του ποσού των 140 χιλιάδων ευρώ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, στην τελευταία του συνεδρίαση. Το ποσό προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα «Συνεχιζόμενα προς χρηματοδότηση έργα στο έτος 2015 – ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ και «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2014 Σε 50 ΔΗΜΟΥΣ». Το ανωτέρω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του  έργου “Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τοπικού Διαμερίσματος Βάστα Δήμου Μεγαλόπολης”.

Το συνολικό ποσό που έχει προϋπολογιστεί για το έργο ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή το ποσό των 60χιλιάδων ευρώ θα δοθούν από ίδιους πόρους του Δήμου Μεγαλόπολης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έργο αφορά στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων  του κτιρίου και της πλατείας , τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων και του δρόμου πρόσβασης σε αυτούς. 
Επίσης τη διαμόρφωση διαδρόμων κίνησης των επισκεπτών, τη διαμόρφωση μικρών πλατειών εκατέρωθεν του ρέματος και γέφυρας που να τις συνδέει. 
Ακόμα την  αξιοποίηση του προϋπάρχοντος μονοπατιού που συνέδεε παραδοσιακά τον οικισμό Βάστα με τον Ιερό Ναό, καθώς και όλες τις απαραίτητες νέες φυτεύσεις.