Υπέγραψε ο Λυκουρέντζος την ψυχιατρική κλινική στο Παναρκαδικό

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 07:42

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:«Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΠΑΝΟΜ και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Προσθήκη Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και Παίδων/Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ΄΄Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ΄΄.

Η νέα ψυχιατρική μονάδα περιλαμβάνει Τμήμα Ενηλίκων, Τμήμα Παίδων/Εφήβων, Νοσοκομείο Ημέρας και Τμήμα Οξέων και Επειγόντων Περιστατικών, ενώ διαθέτει 42 κλίνες νοσηλείας, οι οποίες αναπτύσσονται σε επιφάνεια 5.341,07 τ.μ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 10.000.000€ με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.

Με το έργο αυτό του Υπουργείου Υγείας αναβαθμίζονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Αρκαδία, αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια της Πελοποννήσου και πραγματοποιείται ένα καθοριστικό βήμα εφαρμογής της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ενώ η ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί εντός 36 μηνών».