Σύσκεψη για τα χιόνια – Η κατάσταση στο Δήμο Τρίπολης (vid,ph)

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 22:49

Σύσκεψη για τις χιονοπτώσεις στην Αρκαδία  και τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Από πλευράς Δήμου Τρίπολης, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής και οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Παπαδημητρίου και Νίκος Γεωργανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στη σύσκεψη αναφέρθηκε στην κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως δόθηκε αρχικά μεγάλη βαρύτητα στην πόλη της Τρίπολης, ενώ αύριο, Τετάρτη θα δοθεί βάρος στα χωριά, ώστε να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτά.

Τόνισε πως τη νύχτα έριξαν 70 τόνους αλάτι στην πόλη, ενώ έχουν ζητήσει να προμηθευτούν άλλους 80 τόνους για την κάλυψη των αναγκών.

Επεσήμανε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη για λόγους ασφάλειας των παιδιών και γιατί η μετακίνηση πολλών μαθητών από τα χωριά είναι δύσκολη.

Επίσης ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε πως θα πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουν ότι η χρήση αλυσίδων είναι αναγκαία, ενώ ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γεωργανόπουλος τόνισε πως υπάρχουν προβλήματα στα χωριά τα οποία, αύριο, Τετάρτη πρέπει να τα αντιμετωπίσουν.

Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.