Fake News | Διαδικτυακή Εκδήλωση για Δημοσιογράφους

Τα EUROPE DIRECT Δήμου Πειραιά και Πελοποννήσου οργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Infodemic & Δημοκρατία: Προκλήσεις και Αντιμετώπιση», με απευθυνόμενο κοινό δημοσιογράφους, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30.
Η ελευθερία και η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης αποτελούν ζωτική συνιστώσα της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ελεύθερα μέσα ενημέρωσης που ασκούν έλεγχο στην εξουσία. Παρ’ όλα αυτά, οι ψευδείς ειδήσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απόπειρες παραπληροφόρησης έχουν αποκτήσει μεγάλη διάσταση, με αποτέλεσμα την αύξηση της δυνατότητας τους να παραμορφώνουν τις ειδήσεις και να διαστρεβλώνουν τον δημόσιο διάλογο. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά αναφέρονται ως «πανδημία».
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στον τρόπο που διαδίδονται οι ψευδείς ειδήσεις, τους κινδύνους που κρύβουν, τον εντοπισμό τους, τις επιπτώσεις καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΕΕ. Ειδική αναφορά θα γίνει στα εργαλεία αναζήτησης και επαλήθευσης των ψευδών ειδήσεων. 

Εγγραφές:  https://tinyurl.com/5n76mpfs
Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν ύστερα από αίτημα.



Προηγούμενο άρθροΑΠΕ | Στις 14 Ιουλίου η συγκέντρωση στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας
Επόμενο άρθροΕτήσια βραβεία καλύτερης πτυχιακής εργασίας με έπαθλο δύο φορητούς υπολογιστές