331 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ (vid)

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 15:27

Ντίνα Νικολάκου: «Η Περιφέρεια στηρίζει την επιχειρηματικότητα και είναι θετικό ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον»

Τριακόσιες τριάντα μία (331) επιχειρήσεις εμπορίου, μεταποίησης και τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πήραν το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και οι προτάσεις που είχαν καταθέσει ενεκρίθησαν και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.Η ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, αναφέρθηκε στο θέμα, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η δημόσια δαπάνη που ανέρχεται στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ είναι ποσά που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και νέες κι αυτό είναι ελπιδοφόρο, αφού δείχνει ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει χαθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και οι επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση και να ανοίξουν νέους δρόμους. Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως σημείωσε η κ. Νικολάκου, είναι το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφέρον και στον αγροτικό τομέα, ενώ οι προτάσεις είναι κατανεμημένες και προέρχονται από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Σε δεύτερο στάδιο, θα υπάρξουν άλλες 697 επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ενταχθούν κι αυτές, αφού προηγηθούν οι αντίστοιχες διεργασίες και οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, ενώ όλες οι προτάσεις θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015. Το συνολικό ποσό του προγράμματος είναι 47.390.000,00 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό από τα 22,5 εκατομμύρια που είναι δημόσια δαπάνη ανήκουν σε ιδιωτικά κεφάλαια και για το λόγο αυτό η κ. Νικολάκου απευθύνθηκε στις Τράπεζες και τις κάλεσε να σταθούν δίπλα στους επιχειρηματίες και να χορηγήσουν δάνεια, αφήνοντας το «σκληρό τους πρόσωπο», αφού όπως τόνισε αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίοδο που διανύουμε.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης επικοινωνίας της Περιφέρειας, επεσήμανε ότι υπάρχει και το περιφερειακό ταμείο επιχειρηματικότητας για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και δήλωσε πως «η Περιφέρεια προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξει τους επιχειρηματίες και αναζητά καινοτόμες λύσεις και δράσεις, που θα φέρουν ανάπτυξη στην Πελοπόννησο».

Ε.Τ