5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 14:04

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηναίοι Δρομείς και ο  πρόεδρος Γιώργος Διαμαντής με τον Γεν. Γραμματέα Αλεξίου Απόστολο, αλλά και το Δ.Σ. του Φ.Α.Ο.Σ.
με  Πρόεδρο τον Αναστάσιο Βασιλείου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση-πρόσκληση για την διεξαγωγή του αγώνα «5ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 490 χλμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:Κύριοι/Κυρίες,
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» ιδρύθηκε στις αρχές του 2016 με
έδρα στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Σύλλογος, με πρωταρχικό μέλημά του τον υγιή αθλητισμό για όλους και την ενδυνάμωση του εθελοντισμού, φιλοδοξεί να βάλει το δικό του λιθαράκι τόσο στο δρομικό κίνημα, προτάσσοντας την εμπειρία, τις ιδέες και τον ενθουσιασμό των στελεχών του, όσο και στον πολιτισμό με ποικίλες πρωτοβουλίες . Ο αγώνας φέτος ,πέραν των άλλων, θα έχει και οικολογικό προσανατολισμό,στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Σας ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι έχουμε αναλάβει την διεξαγωγή του Αγώνα

«5ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 490 χλμ 15-19/11/2019, σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT και με την
υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Διάρκεια Αγώνα 104 ώρες.

Εκκίνηση-τερματισμός στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών (Μουσείο Κεραμικού)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και ώρα 06:00 π.μ.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ τελευταίου δρομέα 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και ώρα 14:00 π.μ.

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία
Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο,θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.

Έτσι, θα ζωντανέψει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν την μάχη του Μαραθώνα.
Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Συνολική διαδρομή 490 χλμ.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points) καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.

Επίσης, επαρκή τροφοδοσία σε 140 τραπεζάκια συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, καθώς και 11 κεντρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα παρέχουν στους αθλητές και ζεστό φαγητό.

Οι χορηγίες είναι σε εξέλιξη ολοκλήρωσης

Η ενημέρωση όλων των αθλητών (14/11/19, 17:00) καθώς και η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τιςβραβεύσεις στις (19/11/19,, 18:00) θα πραγματοποιηθούν στην πανέμορφη αίθουσα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμικός.

Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κοινότητες και πλήθος εθελοντών θα συνδράμουν δυναμικά για την κάλυψη σημαντικών αναγκών του Αγώνα.

Θεωρούμε ότι ο Αγώνας αυτός έλειπε από τον χώρο των Υπεραποστάσεων, ενώ το κατόρθωμα του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη είναι δεμένο με την ιστορία της Ελλάδας.

Πιστεύουμε πως, αφού ξεκίνησε,πρέπει να μείνει. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διεξαχθεί με τους καλύτερους όρους και ν’ αφήσει σ’ όλους μας το αίσθημα της ικανοποίησης όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Συνοψίζοντας, τα οφέλη της συμμετοχής στον «Πράσινο Αγώνα Δρόμου» για την εταιρεία σας είναι τα εξής:
 Θετική περιβαλλοντική εικόνα
 Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
 Ενεργός σχέση με μια κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση
 Συμμετοχή σε μια πρωτοποριακή αειφόρα εκδήλωση, που θα προωθεί μεταξύ άλλων την ορθότερη διαχείριση των φυσικών πόρων

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την πρότασή μας.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου
Αθηναίοι Δρομείς
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Διαμαντής Αλεξίου Απόστολος

Για το Δ.Σ. του Φ.Α.Ο.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Βασιλείου