72 χρόνια “ζωντανής” ιστορίας της τεχνολογίας – Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Πετσέλη στην Τρίπολη (ph/vid)

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 19:00

Εγκαινιάστηκε σήμερα (28/01) στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στην πλατεία Βαλτετσίου η έκθεση “Ταξίδι στην εξέλιξη των συσκευών Τηλεπικοινωνίας Ήχου και Εικόνας” – Την έκθεση παρουσιάζει ο Ηλεκτρονικός – Ραδιοηλεκτρολόγος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, Γιάννης Πετσέλης, σε συνεργασία με το Νομικό Προσωπο του δήμου Τρίπολης…

Ο Γιάννης Πετσέλης μιλώντας για την έκθεση ανέφερε, πως λόγω του ότι τα παλαιότερα χρόνια δεν υπήρχε η ανακύκλωση συσκευών, ο ίδιος αποφάσισε να αρχίσει να τις μαζεύει, με αποτέλεσμα να φτάσει σήμερα να έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή, μέρος της οποίας  παρουσιάζει στο κοινό της Τρίπολης μέσω της έκθεσης του.Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης αφού συνεχάρη των Γιάννη Πετσέλη, κάνοντας ειδική μνεία στο μεράκι του, που οδήγησε στην δημιουργία αυτής της συλλογής. “Θεωρώ οτι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που δεν γνωρίζουν καμία από αυτές τις συσκευές, είναι καλό να έρθουν και να επισκεφθούν την έκθεση. Η έκθεση αυτή μπορεί να διδάξει τα παιδία την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας. Για εμάς τους παλιούς η έκθεση μας προκαλεί μια νοσταλγία. Συγχαρητήρια και πάλι”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Μανώλης Σκαντζός συνεχάρη με την σειρά του του Γιάννη Πετσέλη και τον Δήμαρχο για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης. “Τέτοιες εκδηλώσεις χρειάζονται για να γνωρίζουν και τα παιδιά την ιστορία και την εξέλιξη της τεχνολογίας”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο κ.Πετσέλης ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στην έκθεση με τον κ.Κούρο να αναφέρει, πως χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να φτάσουμε στο σήμερα και να πάρει σάρκα και οστά αυτή η έκθεση

Οι συσκευές που εκτίθενται προέρχονται από την πλούσια, προσωπική συλλογή του Γιάννη Πετσέλη και περιλαμβάνουν ακόμα και το πρώτο ραδιόφωνο που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του, ενώ όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος μεταξύ άλλων στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (Δείτε ΕΔΩ), η αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το πάθος του με τη συλλογή συσκευών, ήταν οι πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούνταν στο σπίτι του.

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει αντικείμενα και αρχειακό υλικό, όπως τηλεφωνικές συσκευές, ραδιόφωνα, κασετόφωνα, τηλεγραφήματα, τηλεφωνικούς καταλόγους και πολλά άλλα σπάνια αντικείμενα.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 και το σαββατοκύριακο 11:00-14:00 και 18:00-21:00, ενώ κατά τη διάρκειά της θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε πως στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσε το παρών μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης κ.Σπηλιόπουλος, μιας που ο Γιάννης Πετσέλης είναι συνεργάτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης την τελευταία 15ετία και κάθε Πέμπτη 1300-14:00 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συνέπεια την εκπομπή υψηλής ακροαματικότητας «Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας», η οποία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση θεμάτων τεχνικής φύσης, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες.