«Βαριά» ήττα Αρκαδικού στα Τρίκαλα

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε την αναμέτρηση δυνατά και μετά το 4-2 που βρέθηκε πίσω, με ένα σερί 11-0 γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τον Νούτινεν, τον Λαμπρόπουλο και τον Καββαδά να οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα. Ωστόσο, τα Τρίκαλα αντέδρασαν, έπαιξαν πιεστική άμυνα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν βρήκε τις λύσεις που θα ήθελε στην επίθεση, ενώ με τα γρήγορα χρεωμένα πέντε ομαδικά, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Σε τρις περιπτώσεις οι παίκτες των Τρικάλων πέτυχαν καλάθι και φάουλ, με την διαφορά να φτάνει και τους έξι υπέρ των γηπεδούχων. Η διαφορά τελικά έκλεισε στους 7 και το 35-28.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου τα Τρίκαλα συνέχισαν να είναι εξαιρετικά στην επίθεση, την στιγμή που η δική μας ομάδα, είχε λύσεις μόνο από τα τρίποντα του Βαν Όστρουμ. Η διαφορά αυξήθηκε, ενώ 2:25 πριν το τέλος, έφτασε στην μέγιστη τιμή της, το +15 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο δεν έμειναν εκεί αφού η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 59-38.
Το μοτίβο δεν άλλαξε κατά πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ομάδα μας να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά, να προσπαθεί να βρει και αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα, την στιγμή που η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε να έχει την ευστοχία που είχε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Το σκορ έκλεισε στο 82-54 και ήρθε η ήττα για την ομάδα μας, η οποία πλέον κοιτάζει το παιχνίδι με τον Κόροιβο.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 35-28, 59-38, 82-54.
 
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 15, Ντάουελ 7, Σόκο 14, Τσιλούλης, Καραθανάσης, Τσιάρας 3, Κόνγκερ 22, Καλλές 2, Ρόμπινσον 13, Τίγκ 5, Βαρυτιμιάδης
Αρκαδικός (Καστρίτης): Άιρλαντ, Καραμαλέγκος 1, Λαμπρόπουλος 4, Καββαδάς 10, Βαν Όστρουμ 11, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου 3, Στεφανίδης 8, Μπράουν 8, Νούτινεν 9, Καλλινικής, Τζουγκαράκης.
 
Πηγή: arcadikosbc.gr
 
Ο αγώνας με την «πένα» του Φώτη Αλεξόπουλου
Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής για τον Αρκαδικό στην Τρίπολη απέναντι στο Λαύριο του έδινε κίνητρο να διεκδικήσει χωρίς πίεση και άγχος τα ροζ  φύλλα αγώνος στα εναπομείναντα ματς του 2015. Θετικά αποτελέσματα που αν έρχονταν θα έδιναν τεράστια βαθμολογική ώθηση στην ομάδα εν’ όψει της δύσκολης συνέχεια τους πρωταθλήματος. Η διακοπή από την άλλη όμως το περασμένο Σαββατοκύριακο αποδείχθηκε ότι ίσως να μην έκανε και πολύ καλό στους «κυανόλευκους», που στα Τρίκαλα ηττήθηκαν με το ευρύ 82-54 από την τοπική ομάδα. Μία ήττα η οποία φαίνεται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή αγωνιστικά παρουσία της ομάδας συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο, στην αστοχία και κακή επιθετική λειτουργία των «Αρκάδων» συνολικά στο ματς και τέλος στην εξαιρετική μέρα του Ντιμίτριους Κόντζερ που σταμάτησε στους 25 πόντους, αλλά και στην αναπάντεχη απουσία του Άιρλαντ που την τελευταία στιγμή ένοιωσε αδιαθεσία και έμεινε εκτός αποστολής από το ματς παρ’ ότι ακολούθησε την ομάδα στα Τρίκαλα.
Αγωνιστικά ο Αρκαδικός αν και ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα και μάλιστα μετά το 2-10 προηγήθηκε στο σκορ με 12-17. Σταδιακά τα Τρίκαλα επέστρεψαν στο ματς με τη δεύτερη περίοδο να κρίνεται ιδιαίτερα ισορροπημένη μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όταν και ένα ξέσπασμα των Τρικάλων τους έφερε προηγούμενους στο σκορ στο φινάλε με 35-28.
Στην επανάληψη ο Αρκαδικός φάνηκε να μην «επέτρεψε» ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Με κακή λειτουργία στην επίθεση και άστοχες επιθέσεις, δόθηκε η ευκαιρία στους «γηπεδούχους» που ήταν πολύ καλύτεροι σ’ αυτό τον τομέα να ξεφύγουν στο σκορ 47-36, για να έρθει το πολύ κακό δεύτερο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου να διαμορφώσει στο 59-38. Πλέον στο φινάλε της αναμέτρησης τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον με την ομάδα των Τρικάλων να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη και τον Αρκαδικό να επιστρέφει στη βάση του με το μυαλό πλέον στο ματς της Τετάρτης με τον Κόροιβο και το πώς μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης σ’ εκείνο το ματς.
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων.
ΘΕΑΤΕΣ: 1000-1200.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17 (Α’), 35-28 (Β’), 59-38 (Γ’), 82-54 (Δ’).
 
ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES (Κώστας Φλεβαράκης): Καντουγκάν 15(1), Ντάουελ 5(1), Σοκό 16(1), Τσιλούλης, Καραθανάσης, Τσιάρας 3, Κόντζερ 25(3), Καλλές 2, Ρόμπινσον 11(2), Τιγκ 5, Βαρυτιμιάδης.
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καραμαλέγκος 1, Λαμπρόπουλος 4, Καββαδάς 10, Βαν Όοστρουμ 11(3), Κοψαύτης, Κωνσταντίνου 3(1), Στεφανίδης 8(2), Μπράουν 8(2), Νουούτινεν 9(1), Καλλινικίδης, Τζουγκαράκης.



Προηγούμενο άρθροΕξιχνίαση ληστείας σε ζευγάρι ηλικιωμένων και απόπειρα κλοπής σε σπίτι
Επόμενο άρθροΗ «Βασίλισσα του Βορρά» πλήγωσε τον Αστέρα
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5