Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες…

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 09:26


  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ομάδα ‘’αγανακτισμένων’’ πολιτών από την Σπάρτη ξεκίνησαν πορεία αφύπνισης των πολιτικών και των λαών της Ευρώπης, με έμβλημα το ψηφιδωτό ‘’η αρπαγή της Ευρώπης και το ξεπούλημα της Ελλάδας’’.

Στις 8.00 χθες βράδυ μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη ξεκίνησε η πορεία που έχει τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μεθαύριο Τετάρτη στις 8.00 το βράδυ.

Τους τριάντα Σπαρτιάτες ενθάρρυναν 300 περίπου συμπολίτες τους που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο χώρο προ του αγάλματος του βασιλιά Λεωνίδα και πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση.

Σήμερα το πρωί οι πεζοπόροι έχουν φτάσει στην Αρκαδία και πεζοπορούν προς την Αθήνα ακλουθώντας τον ‘’πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο της Ευρώπης’’ όπως δήλωσαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή ‘’Επί της Ουσίας’’ που τους συνάντησε κοντά στην Λίμνη Τάκα.

Η πορεία δήλωσαν είναι συμβολικοί, «θέλουμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στην χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους Λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν, την αξιοπρέπειά μας. χρειάζεται η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ρίζες της να ξαναβρεί την χαμένη Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη».