Οι αγρότες της Περιφ.Πελ/σου δημιουργούν Ομοσπονδία και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις (vid)

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 21:37

Αναγκαιότητα η οργάνωση των μικρομεσαίων αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στην Μεσσήνη. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων μελισσοκόμων και αλιέων ενώ καλούνται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι εργατικών κέντρων αλλά και σωματείων εργαζομένων.Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η συσπείρωση των δυνάμεων όλων των αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η εντατικοποίηση του αγώνα τους, αφού, όπως ανέφεραν και σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν ,αργά το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, οι πρόεδροι των συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, μόνο με τον αγώνα μπορούν να εναντιωθούν στην πολιτική που έχει σκοπό το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η προσπάθεια για την δημιουργία ομοσπονδίας, όπως αναφέρθηκε, ξεκινά από παλιά και έχει σκοπό να ενωθούν οι αγρότες και μάλιστα όπως ειπώθηκε οι μηχανές των τρακτέρ είναι έτοιμες και οι αγώνες βρίσκονται προ των πυλών, ενώ η πρώτη οργάνωση του αγώνα θα γίνει στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στη Λάρισα και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών από όλη τη χώρα.

Τονίστηκε επίσης πως όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο συνέδριο μπορεί να το δηλώσει, ενώ οι κατά τόπους σύλλογοι αλλά και η νέα ομοσπονδία θα δέχεται μέλη και μετά το συνέδριο της 23ης Οκτωβρίου.

Επιπλέον επισημάνθηκε και το γεγονός της καθυστέρησης των αποζημιώσεων στους αγρότες από τις πλημμύρες. Μάλιστα οι αγρότες δήλωσαν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε απεργία , αν και όπως ανέφεραν το βασικό τους αίτημα είναι οι αποζημιώσεις να ανέρχονται στο 100% της ζημιάς.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τα όσα είπαν κατά σειρά ο Γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας Μιχάλης Κρόκος, ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας Βασίλης Βρουλίτης, ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας Δημήτρης Κολοβός και ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.