Ανέστειλε η ΑΑΔΕ το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον «Αθήνα 9.84»

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 12:17

Καμίνης: Σημαντική η απόφαση αναστολής του προστίμου στον «Αθήνα 984»

Τη δικαίωση του ραδιοφωνικού «Αθήνα 984» όσον αφορά τη μη υπαγωγή του σε καθεστώς καταβολής τέλους χαρτοσήμου, όπως μετέδωσε από χθες το ΑΠΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανέστειλε το πρόστιμο των 5 εκ. ευρώ που είχε επιβάλει. «Πρόκειται» είπε ο κ. Καμίνης «για πολύ σημαντική απόφαση σε ό, τι αφορά στη βιωσιμότητα του ιστορικού δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μέσω της εκπομπής του στον «Αθήνα 984», ότι η απόφαση της ΑΑΔΕ κοινοποιήθηκε στον σταθμό μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, για μη καταβληθέντα τέλη χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων αναδρομικά από το 2006.

Ένα πρόστιμο που είχε ως αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ραδιοσταθμού, οι λογαριασμοί των μελών των διοικητικών συμβουλίων, οι λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων, αλλά και να απειλείται ο σταθμός με οικονομικό στραγγαλισμό.

Πηγή: dikaiologitika.gr