Κλειστοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 12:07

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ως καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας λειτουργεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια 24 Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς, κτηριακής δυναμικότητας 2060 θέσεων.Φιλοξενούνται δωρεάν, βρέφη από οκτώ (8) μηνών έως δυόμιση (2,5) ετών καθώς και νήπια από δυόμιση (2,5) ετών μέχρι την προσχολική ηλικία. Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (035%), ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι το επίπεδο την παροχής των υπηρεσιών είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στη προσχολική αγωγή βρεφών και νηπίων. Οι δομές των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών βρίσκονται σε περιοχές της επικράτειας οι οποίες, ιδίως τα τελευταία χρόνια, πλήττονται από την ανεργία και την φτώχεια.

Μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα προωθείται προς ψήφιση η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Εφόσον υπερψηφιστεί θα προκαλέσει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά αφού θα υποχρεωθούν, στην ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων ετών, να εγκαταλείψουν το γνώριμο σχολικό περιβάλλον, επιδρώντας μόνο αρνητικά, στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και στην προσχολική τους αγωγή. Θα έχει όμως αρνητικά αποτελέσματα στις δομές και στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι οποίοι λειτουργούν στον ΟΑΕΔ, αφού για ένα σημαντικό κλάδο υπαλλήλων, των Νηπιαγωγών, θα ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των νηπίων άνω των τεσσάρων ετών. Όμως και για τους εργαζόμενους της χώρας, με χαμηλά κυρίως εισοδήματα, θα χαθεί ακόμη και αυτή η ελάχιστη κοινωνική παροχή, η δυνατότητα να έχουν τα παιδιά τους τόσο την ποιοτική και ασφαλή φροντίδα όσο και τη σωστή παιδαγωγική κατεύθυνση στα πρώτα σημαντικά χρόνια της ανάπτυξής τους.

Για όλους τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, το Δ.Σ του Συλλόγου στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 23-02-2018, αποφάσισε, ομόφωνα την προκήρυξη

Πανελλαδικής, 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 για όλους τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ διευκολύνοντας τους συναδέλφους για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος .

Θα υπερασπίσουμε τον Δημόσιο χαρακτήρα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις !!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 4- 5 ΕΤΩΝ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: dikaiologitika.gr