“Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική – τεράστια τα προβλήματα

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 09:24

Χάος έχει προκαλέσει η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες, με σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.Οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους, το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Πειραιώς, η οποία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας. ‘Αλλα σημεία που παρουσιάζουν εικόνα χάους είναι η παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα, ενώ κλειστή είναι και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια.

Συνολικά η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών, ενώ επιχειρούν 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.

Δεν λείπουν και τα προβλήματα στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

Προβλήματα παρατηρούνται και στα μέσα μεταφοράς. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το τράμ, ενώ στον ΗΣΑΠ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού γίνονται από Πειραιά μέχρι Ταύρο και από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά. Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ με την ΕΜΥ, ο μετεωρολόγος Αργύρης Μυρτόγλου ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι οπότε και θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ύφεση.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτός από την πολύ ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύονται και από χαλάζι, ενώ στην Αττική είναι σαν να μην έχει ξημερώσει ακόμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)