Τελευταία νέα 22-2-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 09:17

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22-02-2013, Upload time: 10:41 π.μ.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την «Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου», με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και νώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Δ. Μητρόπουλου» (Βας. Σοφίας & Κόκκαλη). Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό, η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

——————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterpise Europe Network, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Παρουσίαση των προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.μ.Ε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας», τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού.

———————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ στην υπηρεσία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21 Τρίπολη). Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης θα εκπροσωπήσει ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ο κ. Γεώργιος Γεροντούκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως, θα συζητηθούν οι ενεργές δράσεις της ΕΤΕΑΝ, οι οποίες προωθούνται μέσα από το τραπεζικό σύστημα και είναι προσανατολισμένες στην κάλυψη των πάσης φύσεως χρηματοδοτικών αναγκών (ρευστότητος και επενδυτικών) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των οικονομικών κλάδων.

——————————————–

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER της ΟΤΔ ΠΑΡΝΩΝΑ, Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013, εγκρίθηκαν δεκατέσσερις (14) προτάσεις δημοσίου χαρακτήρα, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 1.316.347,79 Ευρώ. Τα έργα εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος LEADER (ΕΔΠ LEADER) της ΟΤΔ Πάρνωνα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2013 στη Μονεμβασιά Λακωνίας, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν μετά το δειγματοληπτικό έλεγχο από τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος. Με την υλοποίηση των προτάσεων αυτών επιτυγχάνεται ένας εκ των τριών γενικών στόχων του τοπικού προγράμματος που είναι η ανάδειξη της Περιοχής ως Ιδανικού Τόπου Διαβίωσης και Τουριστικού Προορισμού Υψηλών Προδιαγραφών Ποιότητας καθώς και οι ειδικοί στόχοι που αφορούν α) Βελτίωση – Διαφοροποίηση του Τουριστικού Προϊόντος, β) Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Αγροτικού Πληθυσμού, γ) Ανάδειξη της Ταυτότητας και της Τοπικής Ιδιαιτερότητας των Χωριών, δ) Προστασία, Αναβάθμιση και Ανάδειξη των Φυσικών και Πολιτιστικών Πόρων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27570 22.807.

——————————————-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΕΚ

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Ν/Δ Ελλάδας, ενημερώνει ότι ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1–25, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν από 1 έως 25 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματά της), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,45%. Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος για το βιογραφικό τους σημείωμα. Το κάθε πρόγραμμα είναι διάρκειας 40 ωρών. Οι καταρτιζόμενοι θα επιδοτηθούν με 5€/ώρα. Η Θεματολογία των προγραμμάτων θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι υποχρεωτική. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα Γραφεία του Ε.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σπετσεροπούλου 9-11) και στo τηλέφωνo 6946 333.264.

———————————————-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σεμινάρια με θέμα: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ». Στην Τρίπολη το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 23/2/2013, 16.00-21.00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21). Εισηγητής θα είναι ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (τ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων Υπουργείου Οικονομικών). Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ & ΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012, ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/03/2013.

———————————————-

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ»

Το ΚΠΕ Καστρίου σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων, πραγματοποιούν Ημερίδα, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, με θέμα: «Παραγωγή Ελαιόλαδου και Οικολογία». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στο Άστρος Βόρειας Κυνουρίας, και απευθύνεται σε ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την αειφόρο παραγωγή ελαιόλαδου και τη διάθεση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη.

——————————————-

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

Επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία του Αγίου Βασιλείου στις 09:00 και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 13 ευρώ, ενώ οι τιμές για την είσοδο στο μουσείο θα είναι 5 ευρώ και 3 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην εκδρομή μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 6978 500.126 (πρωί) και 2713 005.536 (απόγευμα).

——————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τριπόλεως (Δολιανών 1, Α΄ όροφος), ο αρχαιομουσικολόγος κ. Χρήστος Τερζής θα αναπτύξει το θέμα: «Αρχαία ελληνική μουσική: Μουσικά όργανα και παρτιτούρες». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

———————————————–

«ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ»

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρχαία ελληνική μουσική, προσαρμοσμένο για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της Τεγέας, θα πραγματοποιήσει ο κ. Χρήστος Τερζής, αρχαιομουσικολόγος, τις προσεχείς ημέρες. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι, να αναδειχθούν πτυχές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (τέχνη, ποίηση, φιλοσοφία, τεχνολογία) με έναυσμα την αρχαία μουσική, ώστε να προβληθεί η αξία της μουσικής κατά την αρχαιότητα, και παράλληλα να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα της διεπιστημονικής της προσέγγισης σήμερα. Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις της Παρασκευής 22/2 στο Δημοτικό Σχολείο Σταδίου Τεγέας, Δευτέρας 25/2 στο Δημοτικό Σχολείο Ριζών και Τρίτης 26/2/2013 στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τεγέας, εντάσσονται στο πρόγραμμα του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος- Βιοχάλκο», του οποίου είναι προσκεκλημένος ο κ. Τερζής.

———————————————

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΚ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

Μετά την μεγάλη επιτυχία και την απήχηση που είχε στους φίλους χιονοδρόμους το διευρυμένο ωράριο του περασμένου Σαββατοκύριακου, η Διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου αποφάσισε ότι πλέον και έως τα τέλη Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας τα Σάββατο θα είναι 9.00-21.00 με βραδινό σκι και πολλά Happenings, ενώ τις Κυριακές θα υποδέχεται το κοινό 9.00-18.00. Τις παραπάνω ημέρες δεν θα υπάρχει κάποια επιπλέον χρηματική επιβάρυνση στις ημερήσιες κάρτες αναβατήρων, ενώ τα Σάββατα μετά τις 17.00 και τις Κυριακές μετά τις 15.00 θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο των 10 Ευρώ.

———————————————-

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ «ΠΟΥΛΙΩΝ» ΤΟΥ Σ.Ε.Ο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί το αποκριάτικο πάρτι του Κλάδου «Πουλιών» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ. Έως 8 μ.μ., στο Αποστολοπουλιο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τριπολης. Θα περιμένουμε παιδιά δημοτικού για τρελό χορό, παιχνίδι και όχι μόνο!!! Εκεί θα σας περιμένουν υπέρηρες για να ανοίξουμε με κέφι την εορταστική Απόκρια. Σας περιμένουμε!!!!

———————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ. ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» διοργανώνει την εκδήλωση της κοπής της αρκαδικής πίττας στο κέντρο αναψυχής «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» (οδός Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου).

———————————————-

ΑΡΚΑΔΙΚΟ – ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ., στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» (Αχαρνών 434 & Κωνσταντά 6, Αθήνα), τα Δ.Σ των συλλόγου Σπαθαριωτών – Δοξιωτών – Ραχιωτών, με τη συμμετοχή και της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων (Π.Ε.Α), παρουσία των Αρκάδων Περιστερίου και της ομάδας μπάσκετ, συνδιοργανώνουν το «Αρκαδικό – Γορτυνιακό αντάμωμα». Στο δημοτικό πρόγραμμα: Φυλιώ Πυργάκη, Γιώργος Μπέκιος, Γιάννης Σιέττος, Γιώργος Βελισσάρης, Ξένια Βέρρα, Τζένη Κατσίγιαννη, Δήμητρα Μπέκιου (τραγούδι), Πάνος Πλαστήρας, Άρης Μουγκοπέτρος (κλαρίνο). Στο λαϊκό πρόγραμμα: Δημήτρης Δούρος (μπουζούκι), Χαρά Χαραλαμποπούλου (τραγούδι). ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 20,00  ΕΥΡΩ το άτομο (χωρίς κέρδος οι Σύλλογοι & η Ένωση), ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΟΥ έως 10 ετών: 10 Ευρώ το παιδί.  ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΠΑΘΡΙΩΤΩΝ 6948515284–ΔΟΞΙΩΤΩΝ 6938600763-ΡΑΧΙΩΤΩΝ 6945660048-Π.Ε.Α. 6944516113 

———————————————-

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ»

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών «Παναγία η Γιάτρισσα», που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες της 17ης Φεβρουαρίου 2013. Αποτελείται από τις: Λυμπεροπούλου Αγγελική (πρόεδρος), Αθανασοπούλου Αθανασία (αντιπρόεδρος), Τασιγιαννάκη Γιάννα (γραμματέας), Κοκοσιούλη Ελένη (ταμίας), Σιάκουλη Αγγελική (μέλος) και Μακαρούνη Έλση (αναπληρωματικό μέλος).

———————————————-

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης οργανώνει δύο εκδρομές για το ΚΑΠΗ: α) Στις 11 και 12 Μαρτίου, διήμερη εκδρομή Βόλος – Πήλιο, β) Στις 28-29-30 και 31 Μαρτίου, τετραήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία (Bansko – Sofia – Sandanski). Από το γραφείο του ΚΑΠΗ θα δίνονται προγράμματα και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, για τις προαναφερόμενες εκδρομές. Παρακαλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να γίνει η κράτηση των θέσεών τους.

—————————————————

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, θα λειτουργεί στη Μεγαλόπολη από το «Τρένο της χαράς» της Ελένης Κουσκουρέλου, μία Κυριακή το μήνα. Θα υπάρχουν αυτοτελή εργαστήρια (συμμετέχετε σε όσα έχετε τη δυνατότητα). Δηλώσεις συμμετοχής: Ελένη Κουσκουρέλου, παιδαγωγός-εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού, τηλέφωνο: 27910 31.083 & 6976 736.523. Blog: totrenotisxaras.blogspot.com.

——————————————–

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το ΔΣ του «Μπακοπουλείου» Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και με την υπ’ αριθμόν 4/14-12-2012 πράξη του, προκήρυξε τρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 και μία για μεταπτυχιακές σπουδές. Απευθύνεται στους Αρκάδες πρωτοετείς φοιτητές. Αιτήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στην οδό Φιλελλήνων 8 στην Τρίπολη, στο τηλέφωνο 2710 224.591, Τρίτη έως Παρασκευή, 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., μέχρι τις 31-02-2013.

——————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 212 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 π.μ., ο δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, θα τελέσουν μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 24-2-1944 στη θέση «Βίγλες» (Μαλωτά) Μεγαλόπολης. Η τελετή θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμία. Θα ακολουθήσει μετάβαση στον τόπο της εκτέλεσης, όπου θα τελεστούν επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες επισήμων, χαιρετισμοί από αντιστασιακές οργανώσεις, προσκλητήριο νεκρών, τήρηση ενός λεπτού σιγής, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη στρατιωτική μουσική της IV Μεραρχίας.

——————————————–

«ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»

Το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», αφορά το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, ορφανός από πατέρατο 1859, στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη.

Ο εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ’ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας. Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον αγώνα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ Λεβαδειακός, θα διατίθενται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται περιορισμένος αριθμός Φοιτητικών/Στρατιωτικών εισιτηρίων με αξία 10€. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται επίσης και εισιτήρια για φιλάθλους με κάρτα ανεργίας στη τιμή των 10€. Στις υπόλοιπες θύρες όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 15€. Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα. Για αγορά εισιτηρίων ανέργων είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Ώρα ανοίγματος θυρών: 1.30μ.μ. Ώρα έναρξης αγώνα: 3.00μ.μ.

———————————————–

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., για τη 17η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ο Αρκαδικός (21 βαθμοί) αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Σερρών, τους τοπικούς Ίκαρους, που βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, με 25 βαθμούς.

———————————————–

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της αθλήτριάς μας Σιψή Κων/νας, ο ΚΟΑΤ θα εκπροσωπηθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ από τις 14 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2013 από την Καραμήτου Αναστασία που θα αγωνιστεί σε δύο αθλήματα (50μ. ελεύθερο & 50μ. ύπτιο) στην κατηγορία «Νεανίδες» από τις 22 έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2013. Ο ΚΟΑΤ εύχεται καλή επιτυχία στην Αναστασία και την συγχαίρει για την μέχρι τώρα πορεία της.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Συννεφιά με ασθενή βροχή και διαστήματα ηλιοφάνειας, θα σημειωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15oC.

* Βασικά καθαρός καιρός με μικρή πιθανότητα βροχής, θα σημειωθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15oC.

* Λίγα σύννεφα το πρωί,  βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρός καιρός το βράδυ, θα σημειωθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17oC.

* Λίγα σύννεφα το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας θα σημειωθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη