Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη ενάντια στο Νομοσχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά (vid)

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021 18:38

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο Νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 10 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί.

Η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αυτήν την ημέρα.Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς σε συνέντευξή του απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για την εν λόγω συγκέντρωση τονίζοντας πως το Νομοσχέδιο απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο, την αργία της Κυριακής, καθώς και φορείς, όπως το ΣΕΠΕ.

Ο κ. Μπρουμάς σημείωσε αναφέρθηκε και σε άλλα σημεία του Νομοσχεδίου, όπως ότι απελευθερώνονται οι απολύσεις και ο εργαζόμενος δεν έχει το δικαίωμα να επαναπροσληφθεί ακόμα και αν η απόλυσή του κηρυχθεί από τα δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑ τόνισε πως αντί να ληφθούν πρωτοβουλίες για την θωράκιση των θέσεων εργασίας μετά από μία 10ετή κρίση και μετά από δύο χρόνια πανδημίας, καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Μπρουμά.