Απολογισμός εκδήλωσης “Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού” στην Καλαμάτα

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016 19:54

Στο πλαίσιο της επιστημονικής διημερίδας με τίτλο “Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» ,τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την εθελοντική στήριξη του Συλλόγου “Ξαναρχίζω” στις 4 και 5 Μαρτίου εξετάστηκαν συνολικά 208 γυναίκες.

Αναλυτικά από τις 208 γυναίκες έγινα 21 υπερηχογραφήματα, 6 παρακεντήσεις , 4 λήψεις εκκρίματος από την θηλή, 10 κυτταρολογικές εξετάσεις και σε 3 γυναίκες σύσταση και δόθηκε κατεύθυνση για γονιδιακό έλεγχο καθώς επίσης δόθηκαν συστάσεις, σε όποιες χρειάστηκε για την μαστογραφία στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου.
Να ενημερώσουμε πως οι απαντήσεις στο κοινό θα δοθούν εντός 10 ημερών από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε ΜεσσηνίαςΩς εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τις γυναίκες, άλλωστε η διημερίδα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτές, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που προσήλθαν για εξέταση καθώς και για παρακολούθηση της ομιλίας που έγινε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στις 4 Μαρτίου. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή Χειρουργικής, αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Ζωγράφο για την άμεση ανταπόκρισή του, για την εξαίρετη ομιλία και γενικά για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους γιατρούς από την Αθήνα και την Καλαμάτα που μίλησαν και ενημέρωσαν το κοινό για θέματα της ειδικότητάς τους καθώς και για την εθελοντική τους συμμετοχή στις εξετάσεις του διημέρου. Ακόμα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συλλόγου «Ξαναρχίζω».
Επιπροσθέτως θέλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη για την στήριξή τους και σε όλους τους συναδέλφους αιρετούς και λοιπούς εκπροσώπους φορέων καθώς και της Εκκλησίας που παρέστησαν στην εκδήλωση, είτε απηύθυναν χαιρετισμό είτε όχι.

Να υποσχεθώ, τέλος, πως η εν λόγω εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή και θα υπάρξει συνέχεια, αφού η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο και οφείλουμε όλοι μας, όποιο μετερίζι και αν υπηρετούμε, να πράττουμε προς την κατεύθυνση θωράκισής της.

Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου-Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας