Β.ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ – Σ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Δ.Ρ.Τ. 91,5 FM

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 14:18
Ο 6oς ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ «ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ»

ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΡΤΟ 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής κόσμου στην παγκόσμια γυμνασιάδα που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Ντόχα του Κατάρ, σφυροβόλος του ΕΠΑΛ Τριπόλεως (και του ΓΣ Αρκαδίας) Βασίλης Σιάκουλης και ο προπονητής του Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος ήταν σήμερα καλεσμένοι του Σταύρου Κουκάκη και στην αθλητική εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης «Μέσα σε όλα».

Ο Σιάκουλης με 67.02 ήταν 6ος σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος (όπως και το περασμένο καλοκαίρι στην Ιταλία), ενώ αν ήταν λίγο τυχερός και πιο προσεκτικός θα μπορούσε να ήταν μέσα στα μετάλλια του αγωνίσματος, αλλά και να κερδίσει, αφού μία άκυρη βολή του ήταν πάνω από τα 70 μέτρα!

Οι δυο τους τιμήθηκαν στην Αθήνα από τον Σύλλογο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (ΣΦΚΑ) για τις επιτυχίες τους την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, ο Σιάκουλης συμμετείχε με το… καλημέρα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρακάτω επισημαίνουμε τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης:

Βασίλης Σιάκουλης: «Είμαι ικανοποιημένος που ήμουν σε μία τέτοια διοργάνωση και σε έναν μεγάλο τελικό, αλλά και γιατί ήμουν σταθερός στις βολές μου. Ο φετινός στόχος μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο (71 μέτρα με την εξάρα σφύρα) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι είναι δυνατό καλύτερο και την φετινή αγωνιστική περίοδο. Δε σταματάω εδώ και θέλω κάθε χρονιά να γίνομαι καλύτερος. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Τρίπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, τον Αθλητικό Οργανισμό και ιδιαίτερα τους κ.κ. Χαλκιά, Λαγό για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια που κάνω».

Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος: «Πετυχημένος αγώνας, αν και ήταν δύσκολες οι καιρικές συνθήκες, αφού εμείς βρισκόμαστε στο καταχείμωνο, ενώ εκεί είναι καλοκαίρι. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αφού ο καιρός μας χάλασε μόνο την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν την είχαμε μαζί μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε μεγάλος αγώνας χρειάζεται και τύχη. Το ότι είμαστε σταθεροί σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και μέσα στην οκτάδα σημαίνει πολλά πράγματα. Αγωνιστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, γι αυτό λέω πώς δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με κάτι καλύτερο, αλλά δε νομίζω ότι η 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μικρό πράγμα».