Χ. Λαμπρόπουλος | Τι είπε για πρόσφυγες στην Αρκαδία, οδικά και έργα πολιτισμού (vid)

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 09:16

Δεν έχουμε μία επίσημη πληροφόρηση, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος σε δηλώσεις του, σχετικά με την έλευση νέων προσφύγων στην Αρκαδία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως δεν θα πρέπει να γίνουν δομές που θα δημιουργούν γκετοποίηση, ενώ επεσήμανε για να μην υπάρχει, όπως είπε, ανησυχία, πως το στρατόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας.Δήλωσε πως το πρόβλημα των προσφύγων είναι πρόβλημα που βαρύνει την χώρα και ότι η πρόταση της Κυβέρνησης να γίνει κατανομή βάσει του πληθυσμού, είναι πρόταση που δημιουργεί τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και σε οδικά έργα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως για την παράκαμψη των Λαγκαδίων η Περιφέρεια προσπαθεί να επανεκκινήσει διαδικασίες που έχουν βαλτώσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου πως όσον αφορά τις εκδηλώσεις αυτές θα πρέπει να ιεραρχηθούν, ενώ τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μεταξύ αυτών, θα είναι η Έπαυλη της Βίλας του Ηρώδη του Αττικού, το Κάστρο της Καρύταινας, το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαμπρόπουλου στο βίντεο.