Δίκη “μαύρης χήρας”: Η μάνα της κατηγορούμενης γνωρίζει τον δολοφόνο

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 09:41
Φωτο drt915.gr

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Απερρίφθη το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για εξαίρεση των δικαστών και του ΕισαγγελέαΕν αναμονή της συζήτησης για την αγωγή κακοδικίας που έχει κατατεθεί για την Πρόεδρο του Δικαστηρίου καθώς και της απολογίας της κατηγορούμενης

Αργά το βράδυ του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου, η νέα σύνθεση του Δικαστηρίου, στην Τρίπολη,  απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου, των δύο δικαστών και του Εισαγγελέα της έδρας, που είχε υποβάλλει η κατηγορούμενη Δήμητρα Βούλγαρη, μέσω των συνηγόρων της Βασίλη και Σπύρου Ρομποτή.

Το Δικαστήριο έκρινε απαράδεκτο το αίτημα όσον αφορά τους Δικαστές ενώ για τον Εισαγγελέα αναφέρθηκε πως είναι αόριστες οι αιτιάσεις που αναφέρονται.

Μετά την απόρριψη για δεύτερη φορά του αιτήματος εξαίρεσης της Προέδρου της έδρας, εκκρεμεί η αγωγή κακοδικίας που έχει υποβληθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης της “μαύρης χήρας”, σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ένα θέμα που ακολουθεί διαφορετική διαδικασία και οι εξελίξεις αναμένονται από την Τρίτη που θα συνεδριάσει εκ νέου το Δικαστήριο.

Όσον αφορά αυτή καθ’ αυτήν την υπόθεση δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, και όλοι τελούν εν αναμονή της απολογίας της κατηγορούμενης, η οποία είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά με την παρουσία των αρχικών συνηγόρων της Δήμητρας Βούλγαρη και με τις αιτήσεις εξαίρεσης και κακοδικίας, δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Προκαλεί εντύπωση πάντως και όλοι αναμένουν να δουν, αν τελικά θα εξεταστεί η μάνα της κατηγορούμενης, για το φόνο του 42χρονου καπετάνιου, Αθανάσιου Λάμπρου, το Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας, η οποία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αίτημα εξαίρεσης, το Σάββατο, αργά το απόγευμα, από τον δικηγόρο Σπύρο Ρομποτή, γνωρίζει το δολοφόνο, αφού πήρε τηλεφώνημα από την Αμερική.

Ο εν λόγω μάρτυρας, εξ Αμερικής έχει ζητηθεί από την υπεράσπιση να καταθέσει, όπως και ένας άλλος μάρτυρας ο Αναστάσιος Αλεξανδρής.

Μάρτυρες που η υπεράσπιση θεωρεί “κλειδιά” για την αθώωση της κατηγορούμενης.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως οι συνήγοροι θεωρούν, όπως αναφέρουν, εκτός δικαστικής αίθουσας, πως ίσως η δίκη αρχίσει από την αρχή.

Όλα αυτά βέβαια περιμένουμε να τα δούμε στην πορεία, μιας και στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχουν συνεχείς διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας και αρκετά δικονομικά ζητήματα.