Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μανώλης

Παρασκευή, 7 Ιούνιος 2019 13:03

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μανώλης, πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται σε πτώση στα βράχια στην Βάρκιζα.

Δεμένος στενά με την πολιτική και τον τόπο του, ο Γιάννης Μανώλης μέχρι προχτές δεν φείδετο άσκησης πολιτικής προς κάθε κατεύθυνση, μάλιστα σε μια τελευταία ανάρτησή του (5/6/2019)επεσήμανε στο twitter: “Ο Κυριάκος είχε επενδύσει πολλά στην μη μειώσει του αφορολόγητου από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τον πρόλαβε όμως ο Τσίπρας & δεν του αφήνει περιθώρια για φιλολαϊκά μέτρα! Προβλέπω νέες περικοπές & πολιτικό κόστος με το καλημέρα για την επόμενη κυβέρνηση!”. Δυστυχώς πλέον δεν θα μπορέσει να διαπιστώσει αν όντως συμβεί αυτό που προέβλεψε.

Ο Γιάννης Μανώλης γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1950 στο Αραχναίο. Σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός. Από το γάμο του με την Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησε μια κόρη και έναν γιο.

Πολιτικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες

2014 Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

2012 Αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε

2007 Επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ.

2004 Εκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ.

1998-2004 Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε..

1998–2004 Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

1995-1997 Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας.

1986 Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πηγή: anagnostis.org