Η εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μπούρα Μεγαλόπολης (vid,ph)

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 16:57

Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου (τα 9μερα) στην Ιερά Μονή Μπούρα Μεγαλόπολης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας ενώ έψαλλαν οι μοναχές αλλά συμμετείχαν και οι αιρετοί καθώς και οι πιστοί που είχαν αθρόα προσέλθει στην ιερά μονή για να βάλουν ένα κεράκι και να ζητήσουν τη χάρη της Παναγίας.Μετά τον εσπερινό έγινε η περιφορά της εικόνας και του λαβάρου στους χώρους της μονής και ακολούθησε η αρτοκλασία.

Μετά το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.Ιερεμία στους πιστούς υπήρξε κέρασμα σε όλους ενώ παρετέθη και δείπνο.

Μεταξύ άλλων τον Εσπερινό παρευρέθησαν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο ΠΣ Γιάννης Κατσίρης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαλόπολης, ο πολιτευτής Αρκαδίας Γιώργος Αθανασόπουλος και πλήθος πιστών.

Ξεχωριστοί οι χώροι της Ιεράς Μονής, η οποία αξίζει την επίσκεψή σας για ένα κεράκι αλλά και για να μάθετε την ιστορία της και τις δραστηριότητες των μοναχών, εκ των οποίων και η βιβλιοδεσία.

Να ευχαριστήσουμε την ηγουμένη και τις μοναχές για την μοναδική φιλοξενία τους και τις ευχές τους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον Εσπερινό την Δευτέρα 22 Αυγούστου.