Επερώτηση τ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα για ράμπες σε παραλίες της Ν. Κυνουρίας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 20:03

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

«Εδώ και ένα χρόνο περιμένουν τα ΑμεΑ τις ράμπες στην παραλία Πλάκας Λεωνιδίου και Τυρού Δ. Νότιας Κυνουρίας»Στις 19 Ιουνίου 2019 από την Περιφερειακή αρχή της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν δύο έργα για εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στις παραλίες της Πλάκας Λεωνιδίου και Τυρού Δ.Νότιας Κυνουρίας, δύο παραλίες που προσελκύουν αρκετούς λουόμενους και αποτελούν τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας.

Για το κάθε σύστημα αυτόνομης διάταξης πρόσβασης ΑμεΑ, εξασφαλίστηκαν από 74.400 ευρώ μέσω ΚΑΠ, για να τοποθετηθούν τα σύγχρονα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ προς τις παραλίες.

Ακολούθησε, όπως προβλέπεται, τον Αύγουστο του 2019προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και μετά τη δική μας αποχώρηση από την περιφερειακή αρχή, στο τέλος Αυγούστου, ουδεμία εξέλιξη υπάρχει για τα έργα αυτά μέχρι σήμερα.

Επειδή δηλώνετε συνεχώς το ενδιαφέρον σας για τα ΑμεΑ, εδώ δεν φαίνεται να ισχύει αυτό που επικαλείστε.

Ένας χρόνος απραξίας για το συγκεκριμένο έργο, φθάσαμε στην επόμενη Καλοκαιρινή περίοδο και ράμπες αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ  δεν υπάρχουν για τις δύο συγκεκριμένες παραλίες.

Ένα έργο προετοιμασμένο και έτοιμο από κάθε άποψη, αγνοήθηκε παντελώς, μη δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν με ασφάλεια και άνεση το μπάνιο τους στη θάλασσα. Ενώ παράλληλα στερήθηκαν οι ανωτέρω περιοχές μία αυξημένη τουριστική προσέλευση από τα άτομα αυτά, η οποία θα επιτυγχανόταν και μέσα από τη διαφημιστική τους προβολή.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα,

1. Γιατί καθυστερήσατε ένα χρόνο, στερώντας από ένα έτοιμο έργο την περιοχή και τα άτομα με αναπηρία.
2. Πότε προτίθεστε να το υλοποιήσετε; Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να μην χαθεί ολοκληρωτικά το φετινό καλοκαίρι.

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»                    

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αρκαδίας

                                             Βαγγέλης Γιαννακούρας