Επερώτηση της κας Μπούζα για το «πάγωμα» της ανάδειξης χειρογράφων – έργων σε Ιερές Μονές και Ναούς της Μεσσηνίας

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 17:22

Σχετική επερώτηση υπέβαλε η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με την οποία ζητά να ενημερωθεί για την εξέλιξη έργων στη Μεσσηνία για το οποίο όπως αναφέρεται την περσινή χρονιά απεντάχθηκαν ή δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσουν.

Αναλυτικά η επερώτηση της κας Μπούζα αναφέρει:«ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καλαμάτα 26 Φεβρουαρίου 2021
ΠΡΟΣ:
1. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ. ΣΚΑΝΤΖΟ
2. ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Της Περιφερειακής Συμβούλου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

Η αλλαγή στάσης της Περιφερειακής Αρχής σε όσα πριν κατήγγειλε και άφηνε αιχμές στους προκατόχους της, περί δήθεν «ρουσφετιών» σχετικά με δημοτικά έργα ή διάφορα έργα σε τοπικές εκκλησίες, οδηγούν στο ερώτημα που πλανάται στη Μεσσηνία, πως ακριβώς προτίθεται να πορευτεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, μετά το ανεξήγητο «πάγωμα» ήδη δρομολογημένων έργων με σύννομες προγραμματικές συμβάσεις, χρηματοδότηση και αναδόχους.

Παράδειγμα το «πάγωμα» της ανάδειξης ανεκτίμητων χειρογράφων, με ιστορική, αρχαιολογική και θεολογική αξία, όπως είναι το έργο καταλογράφησης και ψηφιοποίησης των χειρογράφων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, αλλά και έργων σε κάποιους Ιερούς Ναούς, η ιστορικότητα των οποίων επιβάλλει τη συντήρησή τους.

Επειδή στη διάρκεια της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, διαβάζουμε στο Διαύγεια αλλά και βλέπουμε την κατεύθυνση της πολιτικής της, η οποία αφορά κυρίως διάθεση «πακτωλού» χρημάτων σε άυλες δράσεις, εταιρείες, εκδόσεις, χαρτική ύλη, έξοδα για χλιδή, έπιπλα, πανάκριβες τηλεοράσεις κλπ, τα οποία δεν δημιουργούν καμία ωφέλεια στον τόπο και δεν αφήνουν κανένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία που χειμάζεται κυριολεκτικά, ενώ αφήνονται έωλα και ανεκπλήρωτα και τα αιτήματα της κοινωνίας, παρακαλώ όπως ενημερωθώ για την πορεία των έργων στη Μεσσηνία, που πέρυσι είτε απεντάχθησαν, είτε μειώθηκε ο προϋπολογισμός τους, μετά την κατηγορηματική δήλωση του κ. Περιφερειάρχη, πως «δεν μπορούν να προχωρήσουν».

Παρακαλώ, όπως ενημερωθώ και για τις προθέσεις σας, σχετικά με το είδος των έργων που προτίθεται να χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν δημοτικά ή άλλων φορέων έργα.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ».