Επίσημη τοποθέτηση Γιώργου Καραμπάτου για τον Λιμένα Καλαμάτας

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 20:04
φωτο : discover greece

Επίσημη τοποθέτηση με ανακοίνωσή του πήρε ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραμπάτος για την προοπτική αναβάθμισης του Λιμένα Καλαμάτας, συνοδεύοντας την τοποθέτησή του με τον τίτλο: «Ερωτήματα που ζητούν απάντηση για το master plan Λιμένα Καλαμάτας».

Στην επίσημη αυτή τοποθέτηση ο κ. Καραμπάτος αναφέρει χαρακτηριστικά:«Ένα έργο υποδομής όπως ένα λιμάνι, δεν είναι ηθικό να καταστρέφεται επειδή είμαστε ανίκανοι να το στηρίξουμε και να το εκσυγχρονίσουμε για να παίξει το ρόλο για τον οποίο έγινε. Τα λιμάνια. εκτός από μοχλοί τοπικής ανάπτυξης, έχουν σημαίνουσα σημασία για τη χώρα διότι πρωτίστως εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.

Οι ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ : λιμάνι, αεροδρόμιο, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος αποτελούν ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ αλλά ταυτόχρονα και συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των περιοχών που τις διαθέτουν.  

Όταν οι πολιτικοί σε θέση ευθύνης γκρεμίζουν ή απαξιώνουν αυτές τις υποδομές, μη αντιλαμβανόμενοι την αξία τους ή αδυνατώντας να τις αξιοποιήσουν, είναι πραγματικά “τραγικό”… 

Γιώργος Καραμπάτος
πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας».