Η “Ερωφίλη”, μία τραγωδία για τον έρωτα και το θάνατο στο Άλσος Αγ.Γεωργίου (vid,ph)

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 10:15

Τη γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, «ΕΡΩΦΙΛΗ» φιλοξένησε το θεατράκι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου Τρίπολης , την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης με την επωνυμία “Φεστιβάλ 2016”.
Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη παρουσίασε την τραγωδία Έρωτα και Θανάτου που αποτελεί και μια στάση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο.

Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν «ήλιος φωτερός», όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.Λίγα λόγια για την Ερωφίλη
«Ερωφίλη»: Η φίλη της καρδιάς και της ψυχής, της άγουρης νιότης που ακόμα και με το θάνατό της υπερασπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη. Εναντιώνεται στους νόμους μιας ψεύτικης και αυταρχικής κοινωνίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας της.Η «Ερωφίλη» είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθιά και ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένα, αλλά τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φύλου.
Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν:
Ερωφίλη: Φωτεινή Φιλοσόφου
Βασιλιάς: Γιάννης Νικολαϊδης
Πανάρετος: Βασίλης Ασημακόπουλος
Καρποφόρος: Γιάννης Τσιώμου
Χρυσόνομη: Τζένη Οικονόμου
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς

Να αναφέρουμε πως δυστυχώς το κοινό της Τρίπολης που παρακολούθησε την παράσταση δεν ήταν το αναμενόμενο.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την παράσταση σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό.