Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Δημητσάνα

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 09:42

Χωρίς την παρουσία κόσμου,σε μια λιτή τελετή και τηρώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, φωταγώγησε το δέντρο στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, έδρα του Δήμου. Στο πλευρό του, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας, κ. ΔημήτρηςΚαζάς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, κ. Αγγελική Μπίρη.

Ο κ. Δήμαρχος, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:«Διανύουμε την εποχή της επιβεβλημένης αποστασιοποίησης. Επικοινωνούμε κυρίως διαδικτυακά ή και εξ’ αποστάσεως. Μας λείπει η δια ζώσης αλληλεπίδραση. Εχθές, καθώςφωταγωγούσαμε το δέντρο, η απουσία των ανθρώπων ήταν διαπεραστική. Τέτοια εποχή, η επαρχία της Γορτυνίας έσφυζε πάντα από ζωή, επισκέπτες και συνδημότες, χαμογελαστοί άνθρωποι και φωνές.

Η φωταγώγηση του δέντρου στην έδρα του Δήμου μας, συμβολίζει την αισιοδοξία μας κι αντικατοπτρίζει τηνολόψυχη ευχή μας, να ανατραπούν σύντομα οι υφιστάμενες συνθήκεςκαι να απολαύσουμε ξανά,τις χαρές της συντροφικότητας.

Η εορταστική περίοδος που τώρα ξεκινά, μπορεί να διαφέρει από κάθε άλλη. Το χαρμόσυνο όμως μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι διαχρονικά. Τα Χριστούγεννα αποτελούν συνώνυμο της αισιοδοξίας και της πίστης, ενώ, το γιορτινό πνεύμα, μας ενθαρρύνει να αναδείξουμε την καλύτερηπλευράτου εαυτού μας. Ας πορευθούμε λοιπόν αναλόγως. Όσο κι αν μας περιορίζουν οι συνθήκες, ας ευχηθούμε όλοι μαζί, την έλευση ενός καλύτερου και φωτεινότερου νέου χρόνου.»

Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα σε όλες κι όλους σας!

Καλές Γιορτές! Με υγεία και προσοχή!