Γ. Γραμματίδης στη ΔΡΤ 91,5: «Θέλουμε να αφουγκραστούμε τις προτάσεις των πολιτών» (ήχος)

Με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις – Απασχόληση – Ανάπτυξη» που θα λάβει χώρα στη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το απόγευμα, μίλησε σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ένας εκ των ομιλητών, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις ανάπτυξης.

 
Ο κ. Γραμματίδης τόνισε ότι η ανάπτυξη θέλει χρήματα, αλλά και εσωτερική οργάνωση της κάθε χώρας και ο λόγος που γίνεται αυτή η εκδήλωση, είναι να γίνει διάλογος με τους πολίτες, να αφουγκραστούν τους πολίτες, «για το τι είδους ανάπτυξη θέλουμε, τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε γι’ αυτή την ανάπτυξη και υπό ποιες προϋποθέσεις».
 
Σημείωσε ότι ο πολίτης βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση γιατί δεν γνωρίζει πώς θα φτάσει στην ανάπτυξη, καθώς η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη ενώ, όπως είπε, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, τουλάχιστον για τα επόμενα 7 χρόνια. «Θα δώσουμε στους πολίτες ένα δικό μας οδικό χάρτη, θα καταγράψουμε τις απόψεις τους για το πώς θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Γραμματίδης και υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει με το πάτημα ενός κουμπιού διότι «στην οικονομία υπάρχουν στρεβλώσεις και γραφειοκρατικά προβλήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν».
 
Όσον αφορά τις τράπεζες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης ανέφερε ότι τα χρήματα που έχουν δεν είναι δικά τους αλλά του ελληνικού λαού και προσπαθούν «να μαζέψουν τα λεφτά μας» και, λόγω του προβλήματος που έχουν με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν μπορούν να ρίξουν χρήματα μέσα στην αγορά. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε, γίνεται λόγος για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ώστε αυτές να μπορέσουν να ανοίξουν «την κάνουλα» για τους πολίτες.
 
Επίσης, ο κ. Γραμματίδης σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να δουν τόσο τη βιωσιμότητα όσο και το μέλλον μιας επιχειρηματικής πρότασης, ώστε να την αξιολογήσουν για τη δανειοδότηση μιας επιχείρησης, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να βοηθήσουν τις τράπεζες να εισέλθουν σ’ αυτή τη λογική και το κράτος να μπορέσει να βοηθήσει τον πολίτη, αξιοποιώντας αυτές τις νέες τραπεζικές πρωτοβουλίες.
 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γραμματίδη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:
 



 

 

Προηγούμενο άρθρο«Φιλική» ήττα του Αρκαδικού στην Ελευσίνα…αλλά με υποσχέσεις
Επόμενο άρθροΠανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού” & “Κοινωνικό Σχολείο”: Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση…καλά κρατούν!
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5