Γ.Παπαηλιού: Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη!!!

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 12:17

Ανεπάρκεια, έλλειψη συντονισμού και κενά στη λειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης καταγγέλει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τα πρώτα κρούσματα covid που ανιχνεύθηκαν σε σχολεία της Τρίπολης.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Fb αναφέρει: Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη  !!!

Περιήλθαν σε γνώση μου περιστατικά, κατά τα οποία σε σχολεία της Τρίπολης ανιχνεύθηκαν κρούσματα  covid σε μικρούς μαθητές, μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα κρούσματα-μαθητές-τριες ετέθησαν στην προβλεπόμενη «καραντίνα».

Οι μαθητές-τριες που ήλθαν σε επαφή μαζί τους υποχρεούντο να διενεργήσουν rapid test, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όμως, όταν προσήλθαν στον ΕΟΔΥ, διαπίστωσαν ότι η σχετική υπηρεσία (διενέργειας  rapid test) δεν λειτουργούσε μετά το μεσημέρι και «θα άνοιγε» την επόμενη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές-τριες υποχρεούνται ή να υποβληθούν σε διενέργεια rapid test σε ιδιωτική δομή με δαπάνη των γονέων τους ή να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με συνέπεια, εκτός των άλλων, τη λήψη απουσιών αλλά και την αναστάτωση της ζωής της οικογένειας, αφού οι γονείς  πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη «δουλειά» τους, να υπάρχει στο σπίτι τρίτο πρόσωπο για «να κρατήσει» το μικρό μαθητή-τρια.

Μετά από 1 1 / 2  χρόνο, είναι προφανής η ανεπάρκεια, η έλλειψη συντονισμού, τα κενά στη λειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη  !!!