Ιερά Μονή Καλτεζών | Φεύγει η μοναδική μοναχή μετά το θάνατο της Ηγουμένης

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020 13:58

Το Μοναστήρι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα λειτουργήσει με Ηγουμενοσυμβούλιο και με Ιερείς της Μητρόπολης

Χωρίς μοναχική αδελφότητα θα παραμείνει η Ιερά Μονή Καλτεζών, το ιστορικό μοναστήρι της Αρκαδίας, λίγο πριν τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.Ένα μοναστήρι που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, αφού εκεί συντελέστηκε ένα από τα πρώτα συμβάντα της Επανάστασης του 1821,  η σύσταση και η πρώτη συνέλευση της Πελοποννησιακής Γερουσίας, θα μείνει χωρίς μοναχές. Κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Βαλτετσίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η μοναδική μοναχή Αικατερίνη Κανέλλου μετά το θάνατο της Ηγουμένης Βερονίκης και μετά την τοποθέτηση Ηγουμενοσυμβουλίου στη Μονή, πήρε την απόφαση, να αποχωρήσει από το Μοναστήρι και να επιστρέψει στην γενέτειρά της, Άμφισσα. Από σήμερα το μοναστήρι δεν θα έχει μοναχές και θα λειτουργεί με Ιερείς, που θα ορίσει η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και οδηγήθηκε η μοναχή Αικατερίνη σε αυτήν την απόφαση, μία μοναχή που υπηρέτησε το ιστορικό μοναστήρι για 15 χρόνια.

Είναι κρίμα όμως, όπως μας μετέφεραν και κάτοικοι της περιοχής,  ένα μοναστήρι που θα έχει σημαντικό ρόλο στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση να μείνει χωρίς μοναχές, αφού δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να πάνε σε αυτό νέες μοναχές, όταν μάλιστα και άλλα μοναστήρια της Αρκαδίας παραμένουν χωρίς αδελφότητα.