Ικανοποίηση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για την έναρξη εργασιών του Open Mall στην Τρίπολη (+vd, ph)

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 18:45
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Τις τελευταίες ημέρες ο ανάδοχος εργολάβος της ανάπλασης του κέντρου της Αρκαδικής πρωτεύουσας όπου προβλέπεται η δημιουργία του Open Mall, ξεκίνησε τις εργασίες. Το έργο έχει ξεκινήσει από το χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης με «πυρετώδεις» ρυθμούς!

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στην κάμερα του DRT915.GR μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, εκφράζοντας την ικανοποίηση των στελεχών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το γοργό ρυθμό με τον οποίο εξελίσσονται οι εργασίας.«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ικανοποίηση και όπως γνωρίζετε το Επιμελητήριο Αρκαδίας εμπλέκεται στο Open Mall, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης που μέχρι τώρα είναι άψογη. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μένα προσωπικά και γενικότερα την επιχειρηματικότητα για το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Η περιοχή που θα διαμορφωθεί το Open Mall αναμένεται να αναβαθμιστεί πάρα πολύ και εμείς με τη σειρά μας όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παρέμβουμε ως Επιμελητήριο και να συνδράμουμε κι εμείς στο όλο εγχείρημα. Εμείς θα βοηθήσουμε στην εξωτερική εμφάνιση των καταστημάτων. Ουσιαστικά θα ασχοληθούμε με τον καλλωπισμό της εξωτερικής εμφάνισης των καταστημάτων όπως για παράδειγμα οι τέντες των επιχειρήσεων, όπου θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός, καθώς επίσης και του ελαιοχρωματισμού των καταστημάτων» ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Τρουπή.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας απάντησε και στο ερώτημα για το μέγεθος του οφέλους που μπορεί να έχουν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και υλοποίησης του Open Mall είπε χαρακτηριστικά: «Πριν σας πω αν θα βοηθήσει κατά τη δική μου άποψη, η ομοιομορφία που θα υπάρχει στους συγκεκριμένους δρόμους οι οποίοι ναι μεν είναι στο κέντρο της πόλης αλλά για πολλούς λόγους δεν είχαν προσεχθεί ποτέ και δεν είχαν αναπτυχθεί ποτέ, αν μη τι άλλο θα δημιουργήσει μια ηρεμία σ’ αυτούς που εργάζονται εκεί και σ’ αυτούς που θα επισκέπτονται τα καταστήματα αυτά. Κι όταν έχεις ηρεμία και βλέπεις κάτι ωραίο, έχει το χρόνο να ψωνίσεις, με την ψυχολογική διάθεσή σου ανεβασμένη. Επί της πράξης θεωρώ αυτονόητο σε μια περιοχή και κάποιους δρόμους οι οποίοι θα είναι αναβαθμισμένοι με νέα συστήματα και καλλωπισμένοι, θα δημιουργήσει μια πολύ ωραία αισθητική, δίνοντας αξία στα καταστήματα και παράλληλα θα προσελκύσει και νέες επιχειρήσεις ώστε αρκετά ανοίκιαστα καταστήματα επιτέλους να ενοικιαστούν και να δώσουν μια πνοή στο πολυπόθητο κέντρο της πόλης μας».

Τέλος σε ότι αφορά την «εικόνα» που έχουν οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου για το βαθμό ανταπόκρισης των επαγγελματιών που εμπλέκονται άμεσα με το σημείο της πόλης στο οποίο θα διαμορφωθεί το Open Mall, ο κ. Τρουπής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν το προσωπικό του Επιμελητηρίου προσέγγισε τους επιχειρηματίες για να κάνουν την αίτηση και να ενταχθούν στο Open Mall, κάποιοι ήταν διστακτικοί. Δικαιολογημένα θα έλεγα. Τώρα που έχουμε μια νέα επικοινωνία με τις επιχειρήσεις φαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα το βλέπουν πιο «ζεστά» και από τη στιγμή που προχωρούν και τα έργα με τον ανάδοχο εργολάβο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα βγει και πάλι στην αγορά για να πλησιάσει τους επαγγελματίες. Υπάρχει πληρότητα στον αριθμό των επιχειρήσεων οι οποίοι θα έπρεπε να υπάρχουν και να ενταχθούν στο Open Mall και ευτυχώς άπαντες το έχουν αγκαλιάσει και θα δείτε ότι καθώς τα έργα θα προχωρούν και θα αρχίσει να φαίνεται η δουλειά που κάνει ο Δήμος Τρίπολης με τις παρεμβάσεις επί της πράξης, τότε και το ενδιαφέρον αλλά και η ψυχολογική διάθεση των επαγγελματιών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.».