Κ.Βλάσης: “Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης!”

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 16:12

“Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να απαξιώνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης!”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δημοσίευση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αρκάς βουλευτής της ΝΔ κ.Κώστας Βλάσης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:“Αφού άφησαν το νοσοκομείο με μόλις έναν αναισθησιολόγο (εξέλιξη για την οποία έχω ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή), τώρα μειώνουν και τις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας! Αδιαφορία, ανικανότητα ή και τα δύο; Σημασία έχει ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκθέτουν τους πολίτες σε κίνδυνο και ταλαιπωρία.

Η μείωση των κλινών της ΜΕΘ ‘’δυναμιτίζει’’ την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ενώ επιπλέον δυσχεραίνει και τη διενέργεια προγραμματισμένων χειρουργείων που χρήζουν μετεγχειρητικής φροντίδας σε ΜΕΘ. Γίνεται μάλιστα πιο έντονο το φαινόμενο ασθενών υπό τεχνητή υποστήριξη, που αναγκαστικά μένουν σε απλά κρεβάτια, έως ότου βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλη πόλη!

Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ζητώντας να ενημερωθώ για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, αλλά και για τις ελλείψεις προσωπικού στη ΜΕΘ του Παναρκαδικού. Τα υπάρχοντα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα, ώστε να επαναλειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλίνες της ΜΕΘ”