Κατά της στείρωσης το ΠεΣυ Πελ/σου- Ζητά απόσυρση του Νομοσχεδίου “Άργος”

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 22:15

Δεν ψηφίστηκε η εισήγηση για βελτίωση του Νομοσχεδίου

Με ψήφους 21 υπέρ έναντι 18 κατά, η εισήγηση της περιφερειακής συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με το Νομοσχέδιο “Άργος” που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά στην διαχείριση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, δεν πέρασε.Το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης του Νομοσχεδίου που προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, με την οποία διαφωνούν κάθετα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Να αναφέρουμε πως την εισήγηση ψήφισε η κα. Λυμπεροπούλου, η περιφερειακή αρχή Νίκα, πλην του κ. Καπέλιου Βασίλη, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρηση του για την στείρωση, ο κ. Τζεμπετζής και ο κ. Μπουντρούκας, ενώ κατά της εισήγησης ψήφισαν η παράταξη Τατούλη, η παράταξη Δέδε, η παράταξη Γόντικα (αν και δήλωσε πως έχει δική της πρόταση), η παράταξη Πετράκου και ο κ. Κάτσαρης.

Η εισήγηση της κας. Λυμπεροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Νομοσχέδιο κινείται σε γενικές γραμμές προς τη θετική κατεύθυνση αλλά χρήζει βελτιώσεων, ενώ για τη στείρωση ανέφερε πως θα πρέπει να επιτρέπεται για μία φορά η αναπαραγωγή και να δίνονται ονόματα πού θα δοθούν τα μικρά σκυλάκια.

Ο κ.Νίκας τόνισε μετά την λήψη της απόφασης πως η γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά ο ίδιος θεωρούσε πως θα συμφωνούσε το σώμα να υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις και όχι να ζητηθεί απόσυρση του Νομοσχεδίου.

Να σημειώσουμε πως στη διάρκεια της συνεδρίασης παρενέβη και ο κ. Γραμματσούλιας εκ μέρους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ο οποίος ζήτησε το ΠεΣυ να στηρίζει την άποψή τους και να ταχθεί κατά της στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων, ενώ ευχαρίστησε το σώμα και τον κ. Ρουμελιώτη που στην προηγούμενη συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα κατά της στείρωσης και δήλωσε το ίδιο να κάνει το σώμα με απόφασή του.