Το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας “Η Ανέλιξη” κοντά στην κοινωνία με δράσεις και σεμινάρια (vid)

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 16:01

Με αφορμή το σεμινάριο με θέμα “Επικοινωνία στην οικογένεια” που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Υγείας ΠΕ Αρκαδίας “Ανέλιξη”, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, το απόγευμα 6- 8 στο χώρο του κέντρου πρόληψης,  ο Πρόεδρός του Δημήτρης Βόσνος και η Κοινωνιολόγος Φωτεινή Τραχανά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, που δόθηκε, αργά το μεσημέρι της Τρίτης13 Μαρτίου, έγινε αναφορά στο εν λόγω σεμινάριο και τονίστηκε πως για το κέντρο πρόληψης τα παιδιά αποτελούν το μέλλον μας και ο ρόλος της Οικογένειας, που αποτελεί το πρώτο περιβάλλον που έρχεται σε επαφή το παιδί , είναι καθοριστικός και ιδιαίτερα στις μέρες μας, πολύ απαιτητικός.Χρειάζεται λοιπόν στήριξη η Οικογένεια και οι γονείς και το κέντρο πρόληψης κινείται πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ.Βόσνος εκτός από το συγκεκριμένο σεμινάριο αναφέρθηκε στην εν γένει λειτουργία του κέντρου και επεσήμανε πως έχουν πλέον ξεπεραστεί τα προβλήματα και το κέντρο της Αρκαδίας αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοπόρα κέντρα στη χώρα και η εικόνα του στην κοινωνία είναι θετική, αν και όπως είπε, υπάρχει εν μέρει άγνοια, για την δουλειά που γίνεται σε αυτό.

Στους στόχους τους είναι, σύμφωνα πάντα με τον κ.Βόσνο να δημιουργήσουν ένα πολυδύναμο κέντρο, με την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και να αλλάξουν χώρο στέγασης των γραφείων τους.

Από τη δική της πλευρά η Κοινωνιολόγος Φωτεινή Τραχανά τόνισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των γονιών για το σεμινάριο, ήδη έχουν δηλώσει 40 άτομα συμμετοχή, επεσήμανε πως θα υπάρξουν 13 δίωρες ενημερώσεις και βιωματικές στην ουσία συναντήσεις και μέσα από αυτές θα στηριχθούν οι γονείς.

Να αναφέρουμε πως η ίδια δράση θα γίνει και στην Μεγαλόπολη ενώ το κέντρο πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προχωρά σε διάφορες δράσεις για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, ενώ πραγματοποιεί και βραχείες παρεμβάσεις σε σχολεία της Αρκαδίας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπαν ο κ.Βόσνος και η κα.Τραχανά στο βίντεο.