ΚΚΕ Αρκαδίας: Εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 15:18

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ μετά την είδηση για  κρούσματα κορωνοϊού στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης, επισημαίνοντας την ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και ζητώντας,  μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων.

Ειδικότερα αναφέρει:Δραματική είναι η κατάσταση στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη.

Σήμερα,  τα κρούσματα  έχουν ξεπεράσει τα 40, με τον αριθμό, δυστυχώς, να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ενώ έχουν εντοπιστεί και στο μόνιμο προσωπικό.

Έχουν σοβαρές ευθύνες το Υπουργείο που προγραμμάτισε σε αντίθεση με προηγούμενες ΕΣΣΟ η συγκεκριμένη εν μέσω κορύφωσης του 2ου κύματος της πανδημίας

Να είναι πολυάριθμη (800 νεοσύλλεκτοι και πάνω από 1000 μαζί με το μόνιμο προσωπικό) και να έχει αυξημένες μέρες εκπαίδευσης (4 βδομάδες αντί 3 των προηγουμένων την περίοδο της πανδημίας).

Αυτή η κατάσταση (μεγάλος αριθμός νεοσυλλέκτων,  έλλειψη αρκετών κτιριακών εγκαταστάσεων) οδηγεί σε πολυπληθείς θαλάμους και σε αναποτελεσματικότητα τις  προσπάθειες  τήρησης των μέτρων που έχει αποφασίσει το ΓΕΕΘΑ.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα του μέτρου αντιμετώπισης των επαφών ενός κρούσματος που ισχύει σε κάθε στρατόπεδο.  Με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος μπήκε σε καραντίνα όλος ο θάλαμος με αποτέλεσμα  ο ιός να εξαπλωθεί σχεδόν σε όλους όσοι ήταν σε καραντίνα.

Του Υπουργείο έχει τεράστιες ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων της αποφυγής συγχρωτισμού με μικρότερο αριθμό ανά ΕΣΣΟ, σπάσιμο των ΕΣΣΟ και διασπορά σε περισσότερα στρατόπεδα

Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων.

-Τεστ σε όλους τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό

-Απολύμανση  όλων των χώρων από εξειδικευμένα συνεργεία

-Να δοθούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας

-Μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού. Τώρα να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του  στρατοπέδου του πεζικού  για αποσυμφόρηση της μονάδας και απομόνωση των σμηνιτών σε καραντίνα.