Κατσαφάνας: «Βασικός μας στόχος η πρόληψη των πυρκαγιών»

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 16:54

Σε ενέργειες για την πρόληψη των πυρκαγιών προχωρά ο Δήμος Τρίπολης με την πρόσληψη, για 2 μήνες, 24 ατόμων που θα καλύψουν τις ανάγκες πυροπροστασίας, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, Κώστας Κατσαφάνας, σε συνέντευξή του.Η ενέργεια αυτή υλοποιείται, ύστερα από εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Κατσαφάνα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  για να καλυφθούν οι ανάγκες πυροπροστασίας που προκύπτουν ύστερα και από τις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τους άλλους αρμόδιους φορείς.

Από τα 24 άτομα, οι 20 είναι φύλακες, οι 3 οδηγοί και ο ένας χειριστής, εκ των οποίων οι 9 φύλακες θα κινούνται με οχήματα του Δήμου, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με πυροσβεστικά μέσα, ενώ οι υπόλοιποι θα κινούνται με τα δικά τους οχήματα.

Οι φύλακες θα επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους, όσο και απευθείας με την Πυροσβεστική, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαφάνα.

Η κίνηση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, με δεδομένο ότι καθημερινά υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, έχει προχωρήσει σε καθαρισμό χόρτων στις Δημοτικές Ενότητες και συνεχίζει τους καθαρισμούς όπου υπάρχουν προβλήματα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων ιδιωτών, ο κ. Κατσαφάνας ανέφερε ότι όπου είναι δυνατό οι υπάλληλοι του δήμου ή οι εργολάβοι κάνουν  οι ίδιοι τις εργασίες καθαρισμού που απαιτούνται.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κος Κατσαφάνας εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία του ότι η αντιπυρική περίοδος θα κυλήσει ομαλά.