Μαθητές από το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (vid, ph, ήχος)

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016 07:39

Την Αρκαδία και την Τρίπολη επισκέπτονται, από την Πέμπτη 31 Μαρτίου μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου, δέκα μαθητές-τριες από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών μαθητών, το οποίο ξεκίνησε το 2012 με την ευκαιρία ένταξης της Σχολής στο «Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία» και την ανακήρυξή της ως συμβολικής έδρας της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

Φέτος, για 5η χρονιά, φιλοξενούνται και ξεναγούνται στην Αρκαδία μαθητές και μαθήτριες του ιστορικού αυτού Εκπαιδευτηρίου της Κύπρου και αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ύμνο του Παγκυπρίου αναφέρονται οι σπουδαστές του ως «Αρκαδικοί Βλαστοί».Αυτή η αντιπροσωπεία των μαθητών λοιπόν, συνοδευόμενη από μαθητές και καθηγητές του αδελφού 4ου ΓΕΛ Τρίπολης (το οποίο είχε επισκεφτεί την Κύπρο πριν δύο εβδομάδες) και στελέχη της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Τους μαθητές καλωσόρισαν, εκτός από τους δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού, ο πρόεδρος του ραδιοφώνου, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους στάθηκαν ιδιαίτερα στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και ευχήθηκαν στους μαθητές και τους συνοδούς τους καλή διαμονή, όπως και ο υπεύθυνος τύπου του δήμου, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ενώ τους παρέδωσαν και αναμνηστική πλακέτα ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο σταθμό μας.

Κατόπιν, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σταθμού, να μάθουν την ιστορία του, αλλά και να πουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους σε Κύπρο και Τρίπολη στον «αέρα», σε ειδική εκπομπή. Οι μαθητές μας αποχαιρέτισαν μελωδικά, με το τραγούδι «Την Ελλάδα αγαπώ» του κύπριου ήρωα-ποιητή, Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό και ακούστε σε ήχο τα όσα έγιναν στην ειδική εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης: