Μεγάλη συμμετοχή στην 32η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη (vid,ph)

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 18:23
Φωτο αρχείοιυ drt915 images

Ειρηνιστές από όλη την Πελοπόννησο περπάτησαν τη διαδρομή Κερασίτσα-Τρίπολη στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Κατάθεση στεφάνων στη γενέτειρά του και ομιλία από το Χρήστο Μαλλίρη -Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην πλατεία ΠετρινούΜε μεγάλη συμμετοχή ειρηνιστών από όλους του Νομούς της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε η 32η πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος ήταν αφιερωμένη στους πρόσφυγες και είχε κεντρικό σύνθημα “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες”.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο, το Μάιο, οι επιτροπές ειρήνης της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των επιτροπών, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βόσνο, τον Πρόεδρο του χωριού Χρήστο Μαλλίρη, ο οποίος και καλωσόρισε τους ειρηνιστές με ομιλία, τον πρόεδρο του ΕΚΑ Αριστείδη Μπρουμά, καθώς και εκπροσώπους φορέων και σωματείων από όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, έγινε απαγγελία ποιήματος και  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με αγωνιστικό τραγούδι και κάλεσμα από μία ηλικιωμένη ειρηνίστρια.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία ειρήνης με κατεύθυνση την πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου ακολούθησε νέα ομιλία από Διονύση Πλέσσια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών οι περισσότεροι συμμετέχοντες περπάτησαν το σύνολο της διαδρομής, ενώ ποδηλάτες από τη Μεσσηνία έφθασαν στην Κερασίτσα με τα ποδήλατά τους.

Στην πορεία ξεχωριστή ήταν και η παρουσία μικρών παιδιών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την 32η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης.