Μισθός:Τεχνικές και όχι ουσιαστικές οι δυσκολίες με την Τράπεζα Θεμάτων στην Α’Λυκείου (vid)

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 11:32

Μου προκάλεσαν αηδία συνθήματα φροντιστηρίων σχετικά με το Νέο Λύκειο

«Πρωτοποριακό θεσμό» χαρακτήρισε την Τράπεζα Θεμάτων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουλίου με αφορμή τον μεγάλο αριθμό μαθητών της Α’ Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι και σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κυρίως σε μαθήματα όπως η Άλγεβρα και τα Αρχαία Ελληνικά.Ο κ. Μισθός απαντώντας στις ερωτήσεις που αφορούσαν σε ζητήματα που μας είχαν θέσει γονείς και μαθητές, τόνισε πως τα προβλήματα που όντως παρουσιάστηκαν δεν αφορούσαν στον θεσμό αυτό καθ΄αυτό που θα βοηθήσει πολύ στην γνώση και στη μόρφωση των παιδιών, αφού θα μαθαίνουν πολλά πράγματα και δεν θα δίνουν βαρύτητα μόνο στα μαθήματα που θα διαγωνιστούν στην Γ’ Λυκείου, αλλά ήταν τεχνικής φύσης. Τα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούσαν, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή, την ανομοιομορφία των θεμάτων, την αξιολόγηση των γραπτών.
Διευκρίνισε όμως ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει το όλο θέμα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις με τις αλλαγές που προωθούνται στη βαθμολόγηση των γραπτών.
Τόνισε ακόμα πως τα «περί μνημονιακής ή μη υποχρέωσης δεν τα σχολιάζει» αλλά παραδέχεται πως όλα αφορούν στον φόβο ενώ υπόκεινται στο «κάθε αρχή και δύσκολη».
Ο κ. Μισθός εμφανίστηκε ενοχλημένος και με τα συνθήματα φροντιστηρίων τα οποία όπως είπε του προκάλεσαν αηδία και στο θέμα αυτό θα παρέμβει δραστικά.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων συνεχάρη τα παιδιά που πήγαν καλά ενώ και για αυτά που δεν τα κατάφεραν σημείωσε πως πρόκειται για μία από τις πολλές μάχες που θα δώσουν στη ζωή τους. Ανέφερε τέλος πως οι μαθητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου πήγαν πολύ καλά στις Πανελλήνιες και υπήρξαν παιδιά με πολύ υψηλή βαθμολογία.
Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μισθού.
Ε.Τ.