Ο υπεύθυνος του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης στη ΔΡΤ για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (+vid)

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 15:12

Οι μέρες που διανύουμε αποτελούν περίοδος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με δράσεις οι οποίες ενθαρρύνουν τους πολίτες να επιλέγουν στην καθημερινή μετακίνησή τους στην πόλη, μέσα φιλικά στο περιβάλλον, όπως η πεζοπορία, το ποδήλατο αλλά και τα μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα οχήματα.

Ο Δήμος Τρίπολης αυτές τις ημέρες συμμετέχει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την ενεργό συμμετοχή και συλλόγων της Αρκαδικής πρωτεύουσας, μεταξύ τον οποίων και το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης.Με αφορμή τη συμμετοχή σ’ αυτές τις δράσεις, στην κάμερα το DRT915.GR μίλησε ο υπεύθυνος του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης, κ. Αντώνης Φαρφαράς, σχολιάζοντας την «παρουσία» του τμήματος στις δράσεις του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Φαρφαράς, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο σύλλογος φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να ενθαρρύνει τους αθλητές και τα παιδιά του συλλόγου να επιλέγουν για την μετακίνησή τους, μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Τοποθετήθηκε στο σημασία του να είναι έννοιες αλληλένδετες η αστική μετακίνηση και η κυκλοφοριακή αγωγή. Επίσης ο κ. Φαρφαράς τοποθετήθηκε στο ερώτημα για το αν η Τρίπολης ευνοεί τη μετακίνηση με ποδήλατο.

Τέλος σχολίασε την προοπτική η Τρίπολη να κάποια στιγμή να καταφέρει να αποτελέσει «πρωτεύουσα» στη μετακίνηση με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, όπως είναι το ποδήλατο.