Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται αρκεί να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο (vid, ph)

Κυριακή, 6 Μάρτιος 2016 14:13

Σε περίπου 200 γυναίκες έγινε ψηλάφηση και ενημέρωση για την αυτοεξέταση μαστού

Η γνώση είναι δύναμη και αναγκαία σε θέματα ιατρικά και πρόληψης ασθενειών. Αυτή τη γνώση μαζί με το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού σε πρώιμο στάδιο είναι θεραπεύσιμος πλήρως προσφέρθηκαν στη διάρκεια της διημερίδας που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με αρκετούς φορείς, στις 4 και 5 Μαρτίου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία- πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου- Εντεταλμένου για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας Άγγελου Χρονά, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Χειρουργικής και Αναπληρωτή Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Γεώργιο Ζωγράφο.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν διακεκριμένοι γιατροί για διάφορα θέματα γύρω από τον καρκίνο του μαστού ενώ το διήμερο εξετάστηκαν περίπου 200 γυναίκες και τους δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορούν να αυτοεξετάζονται.

Μία σημαντική εκδήλωση ιατρικού περιεχομένου για μία ασθένεια που χτυπά ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Αν όμως υπάρχει έγκαιρη διάγνωση τότε ο καρκίνος μπορεί να ιαθεί. Και αυτό το μήνυμα με συγκινητικό τρόπο πέρασε στο τέλος των ομιλιών και η εκπρόσωπος του Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχίζω”, που έχει κεντρικό σύνθημα “Ο καρκίνος δεν είναι οπωσδήποτε τέλος αλλά μπορεί να γίνει και αρχή για μία διαφορετική ζωή”.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τη συνέντευξη του καθηγητή κ.Ζωγράφου και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

Ε.Τ.