π.Ιωάννης Σουρλίγγας στη ΔΡΤ: “Αναγκαίο να στηρίξουμε την εθελοντική αιμοδοσία – Δεν πρέπει να υπάρχει φοβία” (ήχος)

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 12:21

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/03) ο ιερέας Ιωάννης Σουρλίγγας.

O π.Σουρλίγγας αναφέρθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στον χώρο του γυμναστηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από 26/03/2020 έως και 28/03/2020 και από ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και κάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια δίνοντας πέντε λεπτά από τον χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους.“Αυτή την εποχή που η υγεία δοκιμάζεται και αυτή η ανάγκη για αίμα μεγαλώνει είναι αναγκαίο παρά ποτέ να στηρίξουμε αυτή την αιμοδοσία. Την χαιρετίζει αυτή την κίνηση και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας. Δεν πρέπει να υπάρχει φοβία. Το ιατρικό προσωπικό λαμβάνει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τους αιμοδότες”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος αναφορικά με τα όσα πρωτόγνωρα βιώνει και ο ίδιος ως ιερέας εν μέσω αυτής της πανδημίας, τόνισε: “Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε και εμείς μέσα σε άδειους ναούς”, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα σε όλους τους πολίτες: “Πρέπει να υπακούμε αυτούς που γνωρίζουν και μας λένε να μείνουμε σπίτι. Εύχομαι να αντέξει το σύστημα υγείας και να μην θρηνήσουμε πολλά θύματα”.

Ακούστε τα όσα είπε: