Χαρ. Λυσίκατος στη ΔΡΤ: “Είμαστε στρατιώτες σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο” (ήχος)

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 11:43

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/03) ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο του.

Αρχικά λοιπόν αναφερόμενος στον 70χρονο άντρα, τόνισε: “Συμπολιτης μας από τον Τυρό που είχε επιστρέψει πριν λίγες ημέρες από το εξωτερικό, εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Πήγε με δικό του μεταφορικό μέσω στο νοσοκομείο του Άργους και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας τον ενημέρωσαν πως είναι θετικός. Κανείς από το ιατρικό προσωπικό της περιοχής δεν ήρθε σε επαφή μαζί του και έτσι δεν χρειάζεται κανείς να μπει σε καραντίνα”, ενώ συμπλήρωσε: “Χρειάζεται ψυχραιμία. Το να πέρασε κάποιος από ένα φαρμακείο και να είχε μια ευκαιριακή επαφή, δεν σημαίνει πως χρειάζεται κάποιος να μπει σε καραντίνα αλλά να παρακολουθεί την υγεία του και αν εμφανίσει κάποια συμπτώματα να καλέσει τον ΕΟΔΥ ή τον γιατρό του.Τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες και μένουμε σπίτι”.Στην συνέχεια τόνισε: “Γίνονται ιχνηλατήσεις. Ο άνθρωπος αυτός δεν κυκλοφορούσε πολύ και μόλις ένιωσε ήπια συμπτώματα μπήκε οικειοθελώς μόνος του σε καραντίνα. Εχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια του για ότι χρειαστεί τώρα που είναι ολη η οικογένεια σε καραντίνα”.

Αναφορικά με την δομή που έχει δημιουργήσει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, δήλωσε: “‘Έχουμε στελεχώσει δομή και με προσωπικό από τον παιδικό σταθμό. Οι άνθρωποι από το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι” συνεχίζουν να στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη. Σιγά – σιγά πιστεύω, πως θα αυξηθούν τα τηλέφωνα. Είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τροφοδοσία κτλ.”

Τέλος δήλωσε: “Είναι η εποχή που και οι Δήμοι πρέπει να δείξουν στους δημότες τους πως είναι εδώ. Πρέπει να καταλάβουν και οι υπάλληλοι πως σε τέτοιες στιγμές πρέπει αν βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την κοινωνία. Είμαστε στρατιώτες σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο”.

Ακούστε την συνέντευξη: