Παραμονή Αγ. Κυριακής στη Δημητσάνα και υποδοχή ιερής χειρός Αγ.Νεκταρίου (vid,ph)

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016 12:10

Με θρησκευτική λαμπρότητα, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στη Δημητσάνα, η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από την Αίγινα.

Την υποδοχή έκαναν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας και ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος.Μετά την υποδοχή το ιερό λείψανο τέθηκε για προσκύνηση ενώ τελέσθηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στον εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κώστας Βλάσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πολιτευτής Εύη Τατούλη και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας.

Κατά τον εσπερινό ο  Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.Διονύσιο για την παρουσία του, μάλιστα σημείωσε, ότι έλαβαν την ίδια μέρα την χάρη του Αγίου Πνεύματος και χειροτονήθηκαν δεσπότες.

Ο Μητροπολίτης κ.Διονύσιος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ.Ιερεμία για την φιλοξενία και αναφέρθηκε τόσο στο βίο της Αγίας Κυριακής όσο και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται σήμερα στην Ορθοδοξία μας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Κυριακής και του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου με τη συμμετοχή και της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από τον χορευτικό σύλλογο Δημητσάνας και με την παράθεση δείπνου σε κτήμα της περιοχής.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.