Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γ.Φίκα στην Τρίπολη-Η Φιλοσοφία έχει ρόλο στην εποχή μας (vid,ph)

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017 11:04

Το πέμπτο βιβλίο του Γιάννη Φίκα με τίτλο “Ο κόσμος, η πόλη και ο άνθρωπος” και με υπότιτλο “Φιλοσοφικά κείμενα”, που αποτελεί μία αναδρομή-περιήγηση στα φιλοσοφικά ρεύματα και στις φιλοσοφικές αξίες από την εποχή των Προσωκρατικών μέχρι την Αναγέννηση, παρουσιάστηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, του Συλλόγου Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας και της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος και για το βιβλίο μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, η καθηγήτρια Παναγιώτα Σαράφη και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιάννης Φίκας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη αλλά έστειλε γραπτό χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων ο κ.Παυλής στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στο συγγραφέα να είναι “καλοτάξιδο” το βιβλίο του και χαρακτήρισε το Μαλλιαροπούλειο, χώρο φιλοξενίας δράσεων πνευματικής καλλιέργειας, τόνισε πως η φιλοσοφία αποτελεί τον πυρήνα της πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου και ο ρόλος της καθίσταται επιτακτικός στον επισφαλή κόσμο που ζούμε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ.Βαφειαδάκης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ηλίας Τότσης και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Παναγιώτης Σκορπίδας και Φώτης Παπούλιας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5