Περιφέρεια Πελοποννήσου «Θετική εξέλιξη η απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελ/σου»

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 22:50

Η απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να υλοποιηθεί το μοναδικό νόμιμο, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και κυρίως το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη έργο αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής στη δέσμευσή της προς τους πολίτες σχεδίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ολοκλήρωσε το διεθνή διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις εδώ και δύο χρόνια.

Είναι ωστόσο λυπηρό μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία, παρά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης του ΦΟΔΣΑ, συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την πολιτική της συκοφαντίας απέναντι στην περιφερειακή αρχή, κάτι που αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και θεσμικής λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική λειτουργία και τους διακριτούς ρόλους των θεσμών, όπως επίσης τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

(Δελτίο τύπου)

Σημείωση:Αναλυτικό Ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ σε επόμενες αναρτήσεις της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5

Να αναφέρουμε μόνο πως η προγραμματική σύμβαση και η υπογραφή της (μεταξύ ΦοΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου) πέρασε κατά πλειοψηφία, από τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

22 μέλη του οργάνου είπαν “Ναι”, ενώ 17 μέλη είπαν “όχι” (μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος και η επικεφαλής της παράταξης “Μαντινειακή Συμπολιτεία” Αντωνία Γιαννούλη. Τρία μέλη αποχώρησαν μη συμμετέχοντας στην διαδικασία της ψηφοφορίας.

Όσον αφορά την παραίτηση του Προέδρου -Δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη υπεβλήθη κανονικά αλλά η εκλογή νέου Προέδρου θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.