ΠεΣυ Πελ/σου | Ο κ. Νίκας ζήτησε εμβολιασμό των μαθητών ΑμεΑ- Κόντρα μεταξύ Σκαντζού και Παπαντωνίου (vid)

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021 21:03

Η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ και τον αριθμό των παιδιών που πρέπει να είναι στα ταξί, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της περιφερειακής αρχής και την ψήφο του ανεξάρτητου συμβούλου κ. Οικονόμου καθώς και του κ. Τζεμπετζή). Στην πρόταση μεταξύ άλλων προβλέπεται η προσφυγή στο ΕΑΑΔΗΣΥ καθώς και να γίνει άμεσος εμβολιασμός των μαθητών ΑμεΑ. Επίσης να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον συνοδό και το γονεϊκό επίδομα.

Μάλιστα αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει αλλά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα. Όπως τονίστηκε αυτό αποδεικνύεται από δεκάδες έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών.Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε με την μορφή του κατεπείγοντος και με μοναδικό θέμα « την άρνηση του Περιφερειάρχη να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜεΑ.

Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης   Πετράκος , ο οποίος χαρακτήρισε λυπηρό να μην εφαρμόζεται μια ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυ., η οποία να σημειώσουμε ανέφερε πως το κάθε ταξί θα πρέπει να μεταφέρει «έως δύο άτομα ΑμεΑ» .

Η περιφερειακή αρχή δια μέσου του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι παράτυπο στην μεταφορά των μαθητών Αμεα αλλά ούτε στην μεταφορά των μαθητών γενικότερα.

Μετά από τρεις ώρες συζήτησης και παρεμβάσεων κατατέθηκαν τρεις προτάσεις. Η πρόταση Πετράκου με κάποιες αλλαγές, η πρόταση Γόντικα και η πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία και πέρασε , αφού έλαβε 19 ψήφους, σύμφωνα με την ψηφοφορία, για την οποία υπήρξαν ενστάσεις, ότι δεν έγινε έτσι, όπως επιβάλλεται, αφού δεν ακούγονταν οι σύμβουλοι.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξε και ένταση μεταξύ του Προέδρου του Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού και της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης Τατούλη, Κλειούς Κορώνη – Παπαντωνίου, η οποία ενώ ήταν παρούσα ελήφθη αρχικά ως απούσα.

Δείτε στο βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά τη συζήτηση που έγινε.