Πλημμύρες: Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε παράταση «έκτακτης ανάγκης» και πληρωμές για ζημιές!

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 21:20

 

Θετικές ειδήσεις έβγαλε η ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το ζήτημα που αφορά τις ζημιές από τις πλημμύρες του Ιουνίου.Στις 25 Δεκεμβρίου 2016, λήγει η έκτακτη ανάγκη για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έκανε έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη και εκείνος με τη σειρά του το απέστειλε στην Πολιτική Προστασία και χθες η Πολιτική Προστασία εξουσιοδότησε  τον κ. Τατούλη να δώσει παράσταση στην έκτακτη ανάγκη επειδή δεν ολοκληρώθηκαν τα απαιτούμενα έργα. Η έκτακτη ανάγκη θα παραταθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου 2017.

Οι περιοχές που έχουν κριθεί σε έκτακτη ανάγκη  στο Δήμο Τρίπολης είναι ολα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Τεγέας, Κορυθίου, οι οικισμοί Μηλιάς των Τ.Κ. Νεστάνης, Λουκά της Δ.Ε. Μαντινείας, Πηγαδακίων της Δ.Ε. Σκιρίτιδας, Ασέας και Αθηναίου της Δ.Ε. Βαλτετσίου, καθώςκαι η Τρίπολη.

Επίσης, φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή για τις αποζημιώσεις.

«Στέλνονται οι πρώτες εκτιμήσεις στα χωριά, στου Θάνα, Έυανδρο, Νεστάνη και μέσα στον Ιανουαρίου θα έχουν αποσταλεί σε όλα τα χωριά και θα πάρουν χρήματα, αρκεί να έχουν πληρώσει τις ασφαλίσεις τους» είπε ο Αντιδήμαρχος Γεωργανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής είπε ότι η διαβεβαίωση του κ. Αγγελόπουλου (ΕΛΓΑ) είναι ότι μέχρι το πρώτο 20ήμερο του Γενάρη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα δοθούν χρήματα, για τις καταστροφές.

Όσον αφορά τις καταστροφές σε οικοσκευές, «οριστικοποιήθηκε από την υπηρεσία, θα φύγουν τα τελικά έγγραφα στο αρμόδιο Υπουργείο για να τα πάρουν οι άνθρωποι. Αν θα το κάνουν σε δέκα μέρες ή σε ένα μήνα, δεν μπορώ να δεσμευτώ» είπε ο κ. Παυλής.