ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ | Εγκαίνια για το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης: Σημαντική μέρα για τα άτομα με αναπηρία

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 17:10

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Τρίπολης, σε κλίμα έντονης χαράς και ικανοποίησης για το αναπηρικό κίνημα της Πελοποννήσου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξανδρος,  όπου τίμησε με την παρουσίας της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα και παρευρέθηκαν επίσης  ο Βουλευτής Αρκαδίας, κος Βλάσης Κων/νος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κος Σκαντζός Εμμανουήλ ο Διοικητής του ΓΠΝ κος Τζανής Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, κος Μαραβέγιας Δημήτρης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Α’ Βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κος Οικονομόπουλος Δημήτρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα Παναγοπούλου Γεωργία και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης καθώς και επίσης οι οικοδεσπότες του ΚΔΑΠμεΑ, ο Δήμαρχος Τρίπολης κος Τζιούμης Κων/νος οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης, η κα Καρούντζου Ελένη, ο κος Λαγός Γιώργος καθώς και ο κος Μακαρούνης Δημήτρης. Το αναπηρικό κίνημα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κος Καραλής Νίκος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κος Θεοδωρόπουλος Βασίλης, η Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, κα Κλαδούρη Έφη, ο ταμίας του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας & της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, κος Προκόπος Δημήτρης καθώς και η αναπλ. Γραμματέας κα Παπαθανασίου Θεοδώρα.

Το ΚΔΑΠμεΑ αποτελεί μία ενέργεια στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και έχει ως στόχο την προετοιμασία και την συμπερίληψη των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα και ακρογωνιαίο λίθο για τις πρακτικές που θα πρέπει να υιοθετηθούν από τους κάθε Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Τρίπολης αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής, Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που δημιούργησε και λειτουργεί δομή ΚΔΑΠμεΑ.Το έργο του αναπηρικού κινήματος παίρνει σάρκα και οστά πλέον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό συγχαίρουμε θερμά τον Δήμαρχο Τρίπολης, κο Τζιούμη Κων/νο, τους αντιδημάρχους και το προσωπικό του Δήμου Τρίπολης που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του  έργου και τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη στο αναπηρικό κίνημα.

Ευχόμαστε μία εξίσου καλή συνέχεια στο έργου του Δήμου Τρίπολης και αναμένουμε τις επόμενες ενέργειες, δηλώντας αρωγοί σε κάθε έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Τρίπολης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ