Πρόεδρος Γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας: Καμία πρόβλεψη για κάλυψη της κενής θέσης παιδιάτρου στο Παναρκαδικό (vid)

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 21:41

Για τη μετακίνηση παιδιάτρου από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας, Πάνος Ιωαννίδης, σημειώνοντας πως “είναι θεμιτό κάθε γιατρός να ζητά μετακίνηση αλλά αυτό που επισημαίνεται από εμάς είναι ότι μένουν μόνο τρεις παιδίατροι στο Νοσοκομείο”.

Τόνισε ακόμα πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της θέσης που μένει κενή, όταν μάλιστα γενικότερα δεν υπάρχουν παιδίατροι ούτε και στα κέντρα Υγείας της Αρκαδίας.Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε γενικότερα για τις ελλείψεις σε γιατρούς που παραμένουν παρά το γεγονός ότι το ΕΣΥ πιέζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΝΑ μίλησε και για την απουσία προσωπικού για τη λειτουργία του μηχανήματος μοριακού ελέγχου, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ο εξοπλισμός στα Κέντρα Υγείας για να λαμβάνονται δείγματα και να στέλνονται για έλεγχο. Επίσης επεσήμανε πως δεν γνωρίζουν τον αριθμό των αντιδραστηρίων που θα δοθούν.

Τέλος μίλησε και για την ενημέρωση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα η οποία είναι ελλιπής με αποτελέσματα να δημιουργείται πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη.