Προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση κόμιξ στο κέντρο αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 05:41
Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι ένα Κέντρο Αποκατάστασης με σύγχρονες εγκαταστάσεις, σύγχρονο εξοπλισμό και τρόπο λειτουργίας.

Η έννοια του σύγχρονου και πρωτοποριακού πολλές φορές μπορεί να σημαίνει απλά να δούμε έξω από στερεότυπα, να είμαστε σοβαροί και όχι σοβαροφανείς και κυρίως να προσεγγίσουμε ολιστικά τις ανάγκες όσων μας επιλέγουν για την αποκατάστασή τους. 
Εξάλλου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει με το καλύτερο τρόπο την έννοια της Υγείας δίνοντας τον παρακάτω ορισμό «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας». 
Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο γιατρικό λοιπόν για την ψυχή από την τέχνη και ποιος χώρος θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα τις πάμπολλες ιδιότητες της;
Η τέχνη είναι εκπαιδευτική, διαδραστική, λυτρωτική. 
Είτε δημιουργούμε οι ίδιοι, είτε προσεγγίζουμε τις δημιουργίες άλλων, ενεργοποιούμε ένα κόσμο λυτρωτικών συναισθημάτων – όχι αναγκαστικά ευχάριστων – όπως ο θυμός, ο  φόβος, η  αγανάκτηση αλλά και η συμπόνια, η χαρά, η ανακούφιση, το πάθος. 
Ποια ιατρική προσέγγιση, πιο φάρμακο μπορεί να πλημυρίσει την ψυχή τόσο γρήγορα, τόσο άμεσα και τόσο δυνατά όσο το άκουσμα μιας «αγαπημένης» μελωδίας;
Η επιλογή μας να φιλοξενήσουμε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Attention – A Life in Extremes» στο Κέντρο Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έχει να κάνει με μια σειρά δραστηριοτήτων που σιγά-σιγά εντάσσουμε στην λειτουργία  του κέντρου και έχουν στόχο την αξιοποίηση της θεραπευτικής δύναμης της τέχνης. 
Το θέμα του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι η ζωή στα όρια και έχει πολλαπλά μηνύματα και ταυτόχρονα πολλές ερμηνείες για το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα όριά μας, είτε από επιλογή – όπως στην περίπτωση των ακραίων αθλημάτων – είτε από ανάγκη όταν κάποιο ατύχημα ή ασθένεια αλλάξει εντελώς την καθημερινότητα μας. Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, «Μήτις». 
Παράλληλα, από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα φιλοξενηθεί τμήμα της έκθεσης κόμιξ «Εν Αιθρία 5» που παρουσιάστηκε στο Comicdom Spring 2014 σε διοργάνωση Comicdom Press. Η έκθεση παρουσιάζει καταξιωμένους και νεότερους δημιουργούς από το χώρο των comics και της εικονογράφησης. 
Ευχαριστούμε την ομάδα των ανθρώπων που δουλεύει για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και της έκθεσης κόμιξ και ευχόμαστε καλή επιτυχία!